Beveiligingsbedrijf

Camerabeveiliging wel of niet koppelen aan meldkamer

Van alle mogelijke beveiligingsmiddelen kiezen veel van onze klanten voor camerabeveiliging. De cam beveiliging wordt zowel voor bedrijven als voor particulieren ingezet. Eventueel voorzien van een koppeling aan een meldkamer. De afwegingen daarvoor zetten we verderop in dit artikel op een rij.

Huis beveiligen met camera’s

Allereerst kijken we naar twee mogelijkheden om een huis te beveiligen met camera’s. Zo kent u waarschijnlijk de deurbel met camera al. Wanneer er iemand voor uw deur staat, ziet u op uw scherm wie het is. Het geeft u een beeld, letterlijk, wat er bij de voordeur gebeurt.

Soms is dit niet voldoende. Dan wilt u nauwkeuriger weten wat er allemaal rondom uw woning gebeurt. Dan is een camerabeveiligingssysteem nodig. Op verschillende plekken rond uw huis worden dan camera’s opgehangen. Dit kan aan de gevel van uw huis zijn, maar ook bij een toegangspoort of aan het begin van uw oprit. Nadat de camera’s geïnstalleerd zijn, heeft u vervolgens de mogelijkheid om deze te koppelen aan een meldkamer.

In Nederland onderscheiden we alarmcentrales voor de overheid (de politie) en particuliere alarmcentrales (PAC). Een systeem met camerabeveiliging koppelen aan de meldkamer van de politie mag niet. Het mag wel aan speciale meldkamers voor particulieren gekoppeld worden.

Wat gebeurt er in de meldkamer

Wanneer u het camerabeveiligingssysteem heeft laten koppelen aan een meldkamer, wordt elke storings- of inbraakmelding doorgeschakeld naar die betreffende alarmcentrale. De centralisten zijn goed getraind en bepalen bij elke melding of er hulp moet worden ingeschakeld of niet. In het geval van een inbraak is dat natuurlijk erg handig omdat er dan direct actie kan worden ondernomen. En de opgenomen beelden worden dan gebruikt voor het opsporen van de inbrekers.

Camerabeveiliging koppelen aan meldkamer

Een koppeling met een meldkamer is op basis van een abonnement. Dit kost dus geld. Daar staat een aantal voordelen tegenover. Zo heeft u een perfecte controle over alle alarmmeldingen, worden hulpdiensten snel ingeschakeld en is er altijd iemand voor u bereikbaar.

U kunt er ook voor kiezen om de meldingen van het camerabeveiligingssysteem naar een mobiel te laten sturen. Daar zijn geen abonnementskosten aan verbonden. Het nadeel is, dat wanneer u niet bereikbaar bent, er geen actie wordt ondernomen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *