gevolgen inbraak

De gevolgen van een inbraak

Wie ooit zelf een inbraak thuis heeft meegemaakt, zal het beamen: het heeft een enorme impact. De gevolgen van een inbraak zijn niet te onderschatten. Belangrijk dus om het zo mogelijk te voorkomen. En daar zijn verschillende mogelijkheden voor.

Grote emotionele gevolgen inbraak

Wellicht vraagt u zich wel eens af of een inbraakbeveiliging wel nodig is voor thuis. Spijtig genoeg worden er jaarlijks nog zo’n 35.000 woninginbraken gepleegd. Hoewel dat aantal steeds verder afneemt, had sommige inbraken beslist voorkomen kunnen worden. Zeker wanneer de juiste maatregelen waren genomen.

De gevolgen van een inbraak worden nog wel eens onderschat. Vaak wordt er pas over inbraakbeveiliging nagedacht als het al te laat is. U kent het spreekwoord wel ‘Als het kalf verdronken is, dempt men de put.’

De gevolgen van een inbraak zijn deels financieel van aard. De schade aan uw huis, de schade van meegenomen spullen en de eventuele financiële gevolgen voor uw verzekering. Wat echter niet in geld is uit te drukken, is de emotionele schade. Dit deel heeft vaak impact op de langere termijn. Het gevoel van onveiligheid, het gevoel van frustratie, het gevoel van onmacht en onrecht. Het zijn zaken die niet te berekenen zijn, maar altijd vele malen groter zijn dan de tastbare en materiële schade. Dat wilt u toch voorkomen?

Mogelijkheden voor inbraakbeveiliging huis

Afhankelijk van uw woning, woonwijk en persoonlijke situatie zal een goed beveiligingsbedrijf u een voorstel op maat doen. Het belangrijkste uitgangspunt is altijd dat inbrekers geen kans krijgen om ongezien binnen te komen. Dit kan door middel van camerabewaking, maar ook door middel van een toegangscontrole. Daar leest u meer over in het artikel Laat niet zomaar iedereen binnen.

Tips om direct zelf te doen ter beveiliging van uw huis

Als beveiligingsbedrijf Venlo adviseren wij u natuurlijk graag over alle mogelijkheden. Daarnaast kunt u alvast een paar dingen eenvoudig zelf doen:

  • Vervang uw sloten door sloten met cilindertrekbeveiliging. De cilindertrekbeveiliging op de sloten zorgt ervoor dat inbrekers minder snel de cilinder in het slot kunnen afbreken.
  • Plaats schemersensors. Inbrekers zijn minder geneigd in te breken in een huis dat goed verlicht is.
  • Kies voor camerabewaking. Camera’s in en rondom het huis dragen positief bij aan kwalitatieve inbraakveiligheid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *