De beste tips om je thuisnetwerk te beschermen

Wil je je huis op een fijne manier beveiligen? Dan kies je voor een goede beveiligingscamera. Wil je je sieraden op een handige manier beveiligen? Dan kies je voor een kluis met een code die alleen jij kent. En wil je je thuisnetwerk beveiligen? Dan is het aan te raden om onderstaande tips op te volgen.

In elk huishouden is het de normaalste zaak om van het internet gebruik te maken. Op zich logisch, aangezien de hele maatschappij tegenwoordig om/via het internet draait. Maar, het is onwijs belangrijk om dit thuisnetwerk goed te beveiligen. Als je dit niet goed genoeg doet, ben je een prooi voor online kwaadwillende.

Tip 1: verander alle standaardwachtwoorden

Bij het installeren van huisbeveiliging moeten er altijd wachtwoorden ingesteld worden. Om de installatie zo makkelijk mogelijk te maken, kiezen fabrikanten hierbij voor standaardwachtwoorden. Dit is bijvoorbeeld van toepassing op je router die je geleverd krijgt.

Met het oog op de veiligheid is het belangrijk om dit wachtwoord aan te passen. Pas alle standaardwachtwoorden aan en kies voor complexe wachtwoorden. Met deze complexe wachtwoorden maak je het voor de kwaadwillende direct een heel stuk lastiger.

Tip 2: verander de naam van je wifinetwerk

Niet alleen de wachtwoorden zijn standaard ten tijde van de installatie, maar ook de naam van je wifinetwerk. Om bovengenoemde reden is het daarom aan te raden om ook de naam van je wifinetwerk aan te passen.

Het advies is om voor een uniek wifinetwerk te kiezen. En om voor een naam te kiezen die niet direct aan jouw huis gelinkt kan worden. Verwerk daarom nooit je (achter)naam of anders in de router. Wat je bijvoorbeeld wel doet, is om je wifinetwerk een geestige naam te geven.

Tip 3: stel de router in

Bij levering van een router beschikt de router over standaardinstellingen. Dit betekent onder meer dat de functie ‘schakel bediening vanop afstand’ aan staat. Het advies is echter om deze functie zo snel mogelijk uit te schakelen. Het is namelijk nergens voor nodig om deze functie aan te laten staan.

Lukt het je niet om zelf je router in te stellen? Neem gerust contact met ons op. Op het gebied van thuisnetwerken hebben wij veel ervaring én kennis. Je kunt gerust met ons contact opnemen om je thuisnetwerk geheel naar wens in te laten stellen.

Tip 4: laat je thuisnetwerk door een specialist aanleggen

Heb je bovenstaande tips doorgenomen? Mogelijk heb je al doorgekregen dat een thuisnetwerk een vrij complex systeem is. Zeker als je weet dat we bij bovenstaande tips alles zo simpel mogelijk hebben proberen te houden.

Je doet er daarom verstandig aan om voor je thuisnetwerk een specialist in te huren. Dat zijn wij, ons beveiligingsbedrijf. Wij hebben veel ervaring met het aanleggen van een perfect, stabiel en veilig netwerk. Vraag een gratis adviesgesprek aan en we bespreken graag alle mogelijkheden met je. Binnen mum van tijd hebben wij ene perfect netwerk voor je gerealiseerd, waardoor je met een gerust hart kunt internetten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *