Hoe kies je de beste beveiligingscamera uit?

Vinden er in je buurt meer en meer woninginbraken plaats? Of wil je om een andere reden je woning op een betere manier beschermen c.q. beveiligen? Ongeacht wat de situatie is, is het aan te raden om een beveiligingscamera op te hangen. In dit artikel geven wij je tips voor het uitkiezen van de beste beveiligingscamera.

Waar wil je de camera ophangen?

Eén van de eerste punten waar je goed over na moet denken, is de plaatsing van de camera bewaking thuis. Wil je de camera binnen ophangen? Of wil je juist het gebied met camerabewaking buiten en rondom je woning in de gaten houden? Uiteraard is het ook mogelijk om voor een combinatie van binnen én buiten te gaan.

Op dit gebied bestaat geen goed of fout. Het is vooral een kwesties van je eigen wensen en voorkeuren volgen. Bovendien kun je voor zowel binnen als buiten uit meer dan voldoende beveiligingscamera’s kiezen.

Hoeveel camera’s heb je nodig?

Het tweede punt waar je goed over na moet denken, is de hoeveelheid camera’s. Ook voor dit punt moet je goed over je wensen en voorkeuren nadenken. Denk je aan slechts één camera voldoende te hebben? Of wil je elke kant van het huis met een camera in beeld kunnen brengen?

Als wij je een vrijblijvende tip mogen geven: maak een analyse van je woning. Vanaf welke kant(en) kan een inbreker je woning binnendringen? Zorg ervoor dat díe kant(en) goed beveiligd zijn.

Kijk goed naar de kwaliteit van de camera

Bij het uitkiezen van een beveiligingscamera moet je ook goed naar de kwaliteit kijken. Ga goed na wat de resolutie/scherpte van de camera is. In een ideale situatie gaat het om een 4K kwaliteit, maar lang niet alle camera’s bieden een dergelijke beeldscherpte.

Verder zou je goed naar aanvullende functies van de huisbeveiliging moeten kijken. Beschikt de camera bijvoorbeeld over een bewegingssensor? Beschikt de camera over een speciale nachtzichtfunctie? En op welke manier slaat de camera de gemaakte beelden op? Dit zijn stuk voor stuk fijne functies die een beveiligingscamera nóg beter maken.

Kijk goed naar de stroomvoorziening

Een ander punt waar je mee te maken hebt, is de stroomvoorziening. Ga je voor een camera die op netstroom werkt? Dan moet er een elektriciteitskabel naar de camera toe getrokken worden. Het is daarom wellicht handiger om voor een camera op batterij of op accu te kiezen.

Hoeveel geld wil je uitgeven?

Tot slot moet je ook over je eigen budget nadenken. Hoeveel geld wil je uitgeven aan een goede beveiligingscamera? En wat heb je nog meer over voor het perfect beveiligen van je woning?

Als je je camerabewaking naar het hoogst mogelijke niveau wilt tillen, kun je het beste met ons contact opnemen. Als inbraakpreventief bedrijf en door onze jarenlange ervaring weten wij – wat in jouw situatie – de beste keuze is qua camerabewaking. Maak gratis een afspraak en hoor onze adviezen aan. Samen met jou kijken we graag naar de beste beveiligingscamera’s én naar de beste manieren om je woning te beveiligen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *