Beveiligingsbedrijf

Beveiligingscamera met of zonder internet: Wat is beter?

Door de ontwikkelingen in de technologie worden onze apparaten steeds slimmer. Ook beveiligingscamera’s kunnen tegenwoordig verbonden worden aan het internet. Dit zorgt onder andere voor makkelijke toegang tot de opgenomen beelden. Maar is internet wel nodig voor een beveiligingscamera? Welke voordelen haal je er precies uit? Hier geven we je een lijstje van de belangrijkste voordelen van een beveiligingscamera met of zonder internet als je camerabewaking kopen wilt.

Voordelen van een beveiligingscamera met internet

 

Makkelijke opslag van je videobeelden

Met een beveiligingscamera die verbonden is aan je wifi netwerk is het makkelijk om beelden op te slaan. Deze worden bewaard op een server, en kun je dus op elk moment terugkijken. Zodra je de beelden hebt doorgespit, kun je besluiten of ze verwijderd kunnen worden.

De ruimte die je op een server inneemt met je beeldmateriaal kost mogelijk geld. Sommige producenten vragen abonnementskosten voor het opslaan van je beelden.

Makkelijke installatie

Het installeren van camera bewaking huis met internet is snel en eenvoudig. Veel van de nieuwere modellen zijn binnen een mum van tijd geïnstalleerd. Ook de verbinding met het internet kost geen technische kennis. Je camera zal zelf de sterkste wifi-verbinding vinden. Ook is het mogelijk om je camera te verbinden met de rest van je smart beveiligingssysteem.

Wel moet je ervoor zorgen dat je internetverbinding sterk genoeg is, zodat je camera zonder storingen de beelden kan tonen en opslaan.                                                                       

Makkelijke toegang tot je videobeelden

Bij de moderne beveiligingscamera met internet kun je een app downloaden die verbonden is met het beeldmateriaal. Op deze manier kun je altijd en overal je beveiligingsbeelden bekijken. Zo kun je gerustgesteld het huis verlaten.

Voordelen van een beveiligingscamera zonder internet

 

Je beveiligingscamera kan niet gehackt worden

Vrijwel alles met een internetverbinding kan gehackt worden. Bij een beveiligingscamera die niet verbonden is aan het internet, kun je garanderen dat je videomateriaal veilig opgeslagen is. Het kan bijvoorbeeld ook niet voorkomen dat iemand je camera hackt, en je zo kan bekijken in je huis. Veel mensen gebruiken om deze reden een plakkertje voor hun webcam.

Geen bedrading

Omdat je beveiligingscamera zonder internet niet verbonden hoeft te worden aan een router of een stroombron, zul je geen rekening moeten houden met de bedrading van je camerasysteem. Een draadloze beveiligingscamera zorgt er ook nog eens voor dat je niet gevoelig bent voor stroomstoringen. Als de stroom uitvalt, blijft je camera op de batterijen draaien. Zo ben je gegarandeerd van 24/7 camerabeveiliging.

Je hoeft niet te betalen voor video-opslag

In tegenstelling tot een beveiligingscamera die wel aan het internet verbonden is, hoef je je geen zorgen te maken over maandelijkse kosten voor de opslag van je videomateriaal. Al je beelden sla je met een beveiligingscamera zonder internet namelijk extern op. Denk bijvoorbeeld aan USB-sticks of een externe harde schijf.

Niet alleen kun je zo goedkoper uitkomen, maar je bent nogmaals extra verzekerd van de veiligheid van je beeldmateriaal. Natuurlijk kun je zelf bepalen welke beelden je bewaart, en welke verwijderd kunnen worden. Zo hoef je niet gebruik te maken van alle ruimte op je harde schijf.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *