Beveiligingsbedrijf in de buurt

Videodeurbel: 5 redenen waarom je een videodeurbel nodig hebt

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis te beveiligen met een videodeurbel. Niet alleen zorgt het voor praktische gemakken, maar het kan ook nog eens inbrekers afschrikken. Dit kleine apparaatje heeft meer voordelen dan je denkt! Twijfel je eraan of je een videodeurbel moet installeren? Hier geven we je 5 redenen waarom jij een videodeurbel nodig hebt.

Weet wie er voor de deur staat

Laten we beginnen met het grootste voordeel van een videodeurbel. Bij veel videodeurbellen krijg je een melding via de app op je smartphone als de bel gaat. Met een klik op de knop kun je hiermee zien wie er precies heeft aangebeld. Zo kun je vanaf de bank bepalen of de bezoeker welkom is, of dat je bij nader inzien toch ‘niet thuis’ bent. Handig bij ongewenst bezoek en angst na inbraak!

Spreek via de deurbel app

In veel gevallen heeft je deurbel tweerichtingscommunicatie. Dit houdt in dat je met je bezoeker kunt spreken, zelfs als je niet thuis bent. Ook als een pakketje wordt afgeleverd, kun je op deze manier aan de bezorger vragen of deze bij de buren afgeleverd kan worden.

Tip: Staat er een vreemde voor je huis? Laat ze via de tweerichtingscommunicatie dan niet weten dat je niet thuis bent. Dit kan een manier zijn van inbrekers om te bepalen of een huis leeg is. Zeg in plaats daarvan dat je geen interesse hebt, en daarom niet naar de deur zult komen.

Bekijk welke bezoekers je misgelopen bent

Als je je telefoon niet altijd bij de hand hebt, kan het zijn dat je een melding van je videodeurbel misloopt. Maak je geen zorgen. Als je niet reageert op de melding van de app, zal de videodeurbel een foto maken van de bezoeker. Ook het tijdstip van het bezoek wordt hierbij vermeld. Zo ben je altijd op de hoogte wie er langs is gekomen toen je niet thuis was.

Extra beveiligingscamera

Videodeurbellen kunnen beeldopnames maken van hoge kwaliteit. Je kunt het hierdoor zien als een extra beveiligingscamera die je woning in de gaten houdt. Met je telefoon kun je via de app op elk moment naar de live video-opnames kijken. Ook als je buiten iets ongewoons hoort vanuit je bed, kun je hiermee makkelijk de boel in de gaten houden.

Een goede videodeurbel zal ook ‘s nachts heldere beelden kunnen leveren. Check voor de zekerheid altijd even hoe het zit met nachtzicht voordat je een model aanschaft.

Goed onderdeel van je beveiligingssysteem

Een videodeurbel werkt goed samen met andere beveiligingssystemen die je in en rondom je woning hebt. Hoewel het misschien aannemelijk lijkt dat een inbreker via een raam buiten het zicht je woning zal proberen te betreden, is de voordeur nog steeds een kwetsbare plek in je huis. Het slot kan bijvoorbeeld geforceerd worden, waardoor er zomaar iemand naar binnen kan lopen.

Met een videodeurbel houd je het allemaal in de gaten. Zo kun je in geval van nood meteen de politie inschakelen. Ook heb je bewijsmateriaal in de vorm van je video-opnames.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *