Tips tegen angst na inbraak

Tips voor angst na inbraak

Heeft er een (poging tot) inbraak plaatsgevonden in uw woning? Of de inbraak geslaagd is of niet, zo’n gebeurtenis kan veel angst oproepen. Wie is er in uw woning geweest? Waarom is dit gebeurd? Waar waren ze naar op zoek? Veel vragen die in uw hoofd blijven rondspoken. In dit artikel delen we enkele tips voor angst na inbraak, zodat u weer een veiliger gevoel krijgt in uw eigen huis. 

Aangifte doen van inbraak

Als er is ingebroken bij u in huis, kunt u aangifte doen bij de politie. Inbraak is strafbaar en aangifte doen is de eerste stap die u kunt zetten om de daders te pakken. Ook is dit nodig als u een vergoeding wil ontvangen voor geleden schade aan uw woning of spullen. Bovendien kan het u geruststellen zodra u weet dat er mensen bezig zijn om de zaak op te lossen. 

Inbraakbeveiliging

Als u de politie heeft gebeld of als uw alarmsysteem de politie automatisch heeft gewaarschuwd, dan komt er een sporenonderzoek. De politie kan ook goed bepalen hoe er precies is ingebroken. Als u weet hoe de daders zijn binnengekomen, kunt u uw inbraakbeveiliging hierop aanpassen. Het is een geruststellende gedachte om uw huisbeveiliging tot een hoog niveau te brengen zodat inbrekers niet eenvoudig nog eens binnen kunnen komen. Jaspers Networks & Security kan hierbij helpen. 

Angst na inbraak verminderen

Maak gebruik van onze vrijblijvende beveiligingscheck van uw woning. Hierbij beoordelen we gevoelige punten van het huis die een inbraak kunnen vereenvoudigen. Tevens maken we een plan voor u over hoe u het pand beter kunt beveiligen. Wat u vervolgens daadwerkelijk wilt aanschaffen, is volledig aan u. 

Blokkeer bankpasjes

Zijn uw bankpasjes en creditcards gestolen tijdens de inbraak? Zorg er dan direct voor dat u deze laat blokkeren. Zo kunnen de daders geen gebruik maken van uw bankrekening. Daarmee krijgt u ook meer rust in uw hoofd. Geef bij de bank aan dat uw bankpassen zijn gestolen, dan blokkeren zij de pasjes direct. 

Camerabewaking bij uw huis

Door het installeren van camerabewaking rondom uw huis krijgt u direct een melding als er een figuur rondom uw huis loopt. Jaspers Networks & Security heeft slimme camerasystemen, die mensen kunnen herkennen. Ook worden er bijvoorbeeld kentekens geregistreerd. De systemen hebben nog veel meer handige eigenschappen waardoor u uw veiligheidsgevoel vergroot. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *