De 5 meest voorkomende inbraakmethoden

Meest voorkomende inbraakmethoden

Wilt u graag weten hoe u de inbraakbeveiliging van uw woning het beste aan kunt pakken? Wat heeft zin en wat niet? Om te weten hoe u uw huis goed kunt beveiligen, vertellen we in dit artikel de 5 meest voorkomende inbraakmethoden en hoe u kunt voorkomen dat inbrekers op deze manier binnendringen. 

Cilindertrekken

Cilindertrekken wordt ook wel kerntrekken genoemd. De cilinder van een slot is de kern van het geheel, dit steekt ook een klein beetje uit. De inbreker gebruikt speciaal gereedschap om de cilinder uit het slot te trekken. Daarna is het kinderspel, en u hoort er niks van. Het kost de inbreker enkele luttele seconden. Door te kiezen voor het beste deurbeslag met minimaal drie SKG-sterren kunt u dit voorkomen. Plaats ook camerabewaking bij uw huis en een alarmsysteem in uw woning zodat de politie direct wordt gewaarschuwd, mocht de inbraakpoging toch effectief zijn. 

Bulgaarse methode

Bij deze methode wordt het cilinder niet verwijderd, maar afgebroken. Het slot wordt stukgedraaid met een tang, ook als de deur gewoon op slot zit. Dit is één van de meest gebruikte methoden, die binnen een minuut kan worden uitgevoerd en geen dure materialen behoeft. Het is te voorkomen door te kiezen voor een verzonken cilinderslot of een veiligheidsbeslag. Ook hier is een camera- en alarmsysteem aan te raden. Zo maakt u uw woning minder aantrekkelijk voor inbraak en vergroot u de kans dat de inbrekers worden opgepakt. 

Flipperen

Draait u altijd de deur op slot als u gaat slapen? Deuren die niet op slot zitten, kunnen heel eenvoudig geopend worden door inbrekers. Met behulp van een stuk plastic schuiven ze de sleuf van het slot zo naar binnen. U kunt dit voorkomen door de deur op slot te draaien en een beveiligingsstrip te plaatsen. 

Gaatjes boren

Bij deze methode boort de inbreker een gaatje vlak naast de hefboom van een raam of deur. Met een speciaal hulpstuk wordt vervolgens de sleutel omgedraaid die aan de binnenkant zit. Het kan ook zijn dat de inbreker met een stuk ijzerdraad het slot opent. Laat nooit sleutels in het slot zitten, dan wordt deze methode een stuk lastiger voor inbrekers. 

Openwrikken

Bij het klassieke beeld van een inbreker denken we aan een zwart-wit gestreepte boef met een breekijzer in z’n hand. De breekijzer-methode komt nog vaker voor dan u denkt. Ze wrikken simpelweg de deur open. U voorkomt dit door gecertificeerd hang- en sluitwerk en stevige kozijnen te monteren. Voorzie ramen van grendels met sloten, een oplegslot, dievenklauwen en een anti-inbraakstrip. Ook het alarmsysteem kan hier weer uitkomst bieden. 

Meest voorkomende inbraakmethoden voorkomen

Samen met Jaspers Networks & Security kunt u uw huisbeveiliging optimaliseren. We hebben verschillende systemen waarmee u uw huis beter kunt beveiligen en onaantrekkelijk maakt voor inbrekers. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende beveiligingscheck van uw woning. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *