Wat te doen bij een poging tot inbraak?

Wat te doen bij een poging tot inbraak?

Een woninginbraak of een poging tot inbraak kan traumatisch zijn, zelfs als de inbrekers niet zijn geslaagd om binnen te komen. Logisch dat u graag actie wil ondernemen op het gebied van inbraakpreventie. Jaspers Networks en Security kan u helpen met huisbeveiliging. Er zijn zelf ook enkele dingen die u kunt doen om weer een veilig gevoel te hebben in uw woning. Lees hieronder enkele tips. 

Huis beveiligen na poging tot inbraak 

Na een poging tot inbraak kan het heel goed zijn dat u zich onveilig voelt, ook al is het de inbrekers niet gelukt om binnen te komen. U kunt echter maatregelen nemen waardoor u zich weer fijn voelt in uw eigen huis. Na een poging tot inbraak kunt u bijvoorbeeld uw sloten vervangen. Kies bijvoorbeeld voor sloten met cilindertrekbeveiliging. Deze soort beveiliging zorgt ervoor dat inbrekers het cilinder minder snel kunnen afbreken. Kostbare, waardevolle tijd wordt daarmee gewonnen. Bovendien wordt uw woning daardoor al minder aantrekkelijk voor inbrekers. 

Inbraakbeveiliging huis

Er zijn nog andere vormen van inbraakbeveiliging voor uw huis. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een alarmsysteem installeren, zodat u direct een melding krijgt wanneer er een poging tot inbraak plaatsvindt. Indien gewenst kan het systeem ook worden gekoppeld aan een meldkamer. Mocht iemand uw woning binnendringen, dan wordt er direct actie ondernomen. De politie kan snel ter plaatse zijn om de inbrekers in de kraag te vatten. Met een alarmsysteem kunt u met een gerust hart vertrekken en blijft u via een app op de telefoon in contact met uw huis. 

Inbrekers afschrikken 

Met de sloten kunt u de tijd vergroten die de inbrekers nodig hebben om binnen te komen, en met het alarmsysteem kunt u direct actie ondernemen wanneer ze toch zijn binnengedrongen. Maar hoe kunt u ervoor zorgen dat u inbrekers afschrikt? Het afschrikken van inbrekers kunt u heel effectief doen met camerabewaking rondom huis. Inbrekers worden niet graag gefilmd, het zien van een camerasysteem kan hen dus al behoorlijk afschrikken. Onze slimme camerasystemen hebben bovendien nog veel meer handige opties, zoals intelligente detectie, personentellers, slim toezicht, perimeters, toegangscontrole, kentekenherkenning, productieprocessen, crowd control, objectregistratie en een alarmkoppeling. Bent u geïnteresseerd in één van onze producten en/of diensten? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek. 

Tot slot… Informeer de buren om samen sterk te staan

Een goede vorm van inbraakbeveiliging die weinig tot geen geld kost, is het informeren van de buren. Is er een poging tot inbraak geweest? Samen staat u een stuk sterker, zorg ervoor dat de buurt alert is en maak gebruik van een buurt-app. Ziet u een vreemd figuur? Zet het in de app. De buren kunnen ook een oogje in het zeil houden. En als andere huizen in de buurt ook worden voorzien van beveiligingscamera’s, worden eventuele inbrekers vanuit verschillende hoeken gefilmd. Dat vergroot de kans op arrestatie! 

Wilt u meer informatie over inbraakpreventie en inbraakbeveiliging? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *