Hoe signaleer ik inbrekers met een alarmsysteem?

Hoe signaleer ik inbrekers met een alarmsysteem?

U wilt er liever niet aan denken, maar wanneer het de inbrekers is gelukt om uw bouwkundige beveiliging te omzeilen en ze in uw huis zijn, is een goed alarmsysteem essentieel. U vraagt zich misschien af: hoe signaleer ik inbrekers met een alarmsysteem? De slimme beveiligingsopties van Jaspers Networks & Security signaleren de boeven voor u. Lees meer over ons alarmsysteem in dit artikel. 

Inbrekers signaleren met alarmsysteem

Het alarmsysteem is een vorm van elektronische beveiliging en tevens een hele sterke manier van huisbeveiliging. Zodra er een ongewenst persoon uw woning betreedt, zal er een luid alarm klinken en gaat er een fel licht knipperen. De sirene schrikt vaak enorm af en maakt grote indruk. De ongenodigde gasten worden direct gedetecteerd, wat essentieel is om snel te kunnen reageren. 

Alarmsysteem koppelen aan meldkamer

Het is mogelijk om het alarmsysteem te koppelen aan een meldkamer. Sneller detecteren is sneller actie ondernemen. De meldkamer wordt direct na een signalering gealarmeerd, zodat u dat niet meer handmatig hoeft te doen. Binnen enkele ogenblikken kan de politie of brandweer (indien nodig) bij u op de stoep staan. Dat geeft een veilig gevoel. 

Sneller inbrekers signaleren

Het alarmsysteem vergroot het veiligheidsgevoel, maar wilt u inbrekers nog sneller detecteren? Dan is een camerasysteem voor uw huis een goede aanvulling op het alarm. Hiermee kunt u ongewenste personen rondom uw woning vroegtijdig signaleren, zelfs voordat er een inbraakpoging plaatsvindt. 

Kans op inbraak verkleinen

Verlaat u voor langere tijd uw woning? Laat dan geen verlaten indruk achter. Leg een krant opengeslagen op tafel en zet er een kop koffie naast. Laat uw buren post weghalen bij de deur en af en toe de gordijnen open of dicht doen. Stel de automatische verlichting in uw woning in op verschillende tijdstippen – het valt inbrekers namelijk snel op als de lampen elke dag stipt om 8 uur aanspringen. Zorg dat de krant op tafel en het kopje af en toe verplaatst worden. Daarnaast is het natuurlijk erg belangrijk om (hang)sloten van goede kwaliteit te hebben. Laat de ramen niet op een kiertje staan, inbrekers zijn sluw en zullen geen moeite sparen om via een container of struik naar boven te klimmen. 

Hoe signaleer ik inbrekers met een alarmsysteem? Jaspers Networks & Security helpt u!

Wilt u ook graag uw huis beveiligen met een alarmsysteem? Jaspers Networks & Security voert gratis en vrijblijvend een beveiligingsscan uit van uw woning. Neem daarvoor contact met ons op.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *