Inbraakpreventie: hoe denken boeven?

Inbraakpreventie: hoe denken boeven?

Vraagt u uzelf wel eens af hoe boeven denken? Waar letten inbrekers op als zij een woning zoeken om leeg te roven? Als u weet waar boeven naar kijken, kunt u uw inbraakbeveiliging gericht verbeteren. In deze blog delen we waar inbrekers op letten en hoe boeven denken. 

Beter een goede buur

Volgens ex-inbrekers is de sociale controle bepalend voor de beslissing om ergens in te breken of niet. Zij geven dan ook als tip om te investeren in de band met uw buren: houd goed contact met de naaste buren, maar ook met de verdere buren in de straat. Ook de WhatsApp-buurtgroep werkt effectief en schrikt inbrekers vaak af. Buren kunnen gezamenlijk veel meer in de gaten houden en elkaar snel waarschuwen. 

Buren inschakelen bij afwezigheid

Inbrekers letten er goed op of iemand aanwezig is in huis of niet. Want hoe goed de sloten ook zijn, als een boef ongestoord zijn gang kan gaan, komt hij vroeg of laat echt wel binnen. Wordt hij op de vingers gekeken door een camera of oplettende buur, dan zal hij uw woning overslaan. Vraag daarom altijd of de buren de gordijnen willen openen en sluiten gedurende de dag, of ze de post willen weghalen en de planten willen watergeven. Zorg er zelf voor dat u timers en schakelaars op de lampen hebt. Of bestuur de lampen op afstand.

Inbraak voorkomen

Een belangrijk onderdeel van huisbeveiliging is het hebben van degelijke sloten op de deuren en ramen. Wist u bijvoorbeeld dat de meeste inbraken via de achterdeur gebeuren? De voordeur wordt vaak wel goed beveiligd, maar de achterdeurbeveiliging wordt vaak vergeten. Hier pakken inbrekers hun kans. Kies voor sloten die tegen kerntrekken kunnen, deze techniek wordt veel gebruikt door inbrekers. 

Inbrekers afschrikken

Voorkomen dat inbrekers binnenkomen is heel goed, maar inbrekers afschrikken om überhaupt een poging te doen is nog beter. Inbrekers worden snel afgeschrikt door camerabewaking bij uw huis. De kans dat ze gezien worden is te groot. Wij hebben slimme camerasystemen die we bij u kunnen installeren. Ook kunt u uw camerabeveiliging koppelen aan een alarmsysteem. Zo wordt er na signalering direct actie ondernomen. U zult zich met een dergelijk systeem altijd veilig voelen. Meer weten over de beveiligingscamera’s of andere vormen van inbraakpreventie? Neem dan gerust contact met ons op. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *