Jaarlijks worden er in Nederland tienduizenden meldingen gemaakt van woninginbraak. Dit wilt u natuurlijk voorkomen! Met deze inbraakpreventie tips verkleint u de kans op een inbraak.
Beveilig uw ramen en deuren
Inbrekers komen vaak binnen via de ramen en deuren. Met een breekijzer of een simpele schroevendraaier kan een inbreker al snel binnendringen. Logisch dus om deze plekken extra te beveiligen. Schakel een slotenmaker in en vraag om beveiliging volgens de normen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen.
Goed hang- en sluitwerk is niet de enige manier voor betrouwbare huisbeveiliging. Dit in combinatie met stevige kozijnen is erg belangrijk om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. Zijn uw kozijnen aan vervanging toe? Schaf dan nieuwe kozijnen aan en houd inbrekers buiten huis. Vergeet ook zeker niet om de bovenverdieping goed te beveiligen. Voordat u het weet zit er iemand op het dak. Benieuwd waar u het meeste risico loopt op inbraak? Bekijk de infographic hieronder.
Installeer een alarmsysteem
Een alarmysteem is een elektronisch beveiligingssyteem dat indringers detecteert en vervolgens een signaal afgeeft. U kunt kiezen voor een alarmsysteem op locatie, waarbij een sirene afgaat. Dit gebeurt vaak bij bedrijfspanden. U kunt ook kiezen voor een stil alarm en dan wordt een speciale dienst op afstand gewaarschuwd. Deze vorm van inbraakpreventie wordt aangesloten op een meldkamer, waarbij de politie snel handelt! Wel eens gedacht aan camerabewaking? Dankzij camerabeveiliging zijn uw waardevolle bezittingen nóg veiliger. Als u beelden van de inbraak hebt, vergroot u de kans dat de dader wordt gepakt en uw spullen worden teruggevonden.
Samen sterk met BuurtWhatsApp
WhatsApp is ook een krachtig middel omdat u daarmee samen de buurt in de gaten houdt. Ook wanneer u op vakantie gaat kunt u dit aan buurtbewoners doorgeven. Die kunnen dan extra oplettend zijn. Door verdachte omstandigheden in de woonomgeving met elkaar te delen kunt u sneller reageren. Door een BuurtWhatsApp op te zetten kun u de inbraakpreventie in uw buurt regelen. Vraag uw buren of er al een groep bestaat, bekijk de website van uw gemeente of neem zelf het initiatief en zet een BuurtWhatsApp op!
Benieuwd of er in uw buurt al een groep is? Je controleert het eenvoudig op de website van Whatsapp Buurt Preventie (WABP).
Registreer je bezittingen
U kunt veel doen om het een inbreker zo moeilijk mogelijk te maken, maar u kunt nooit zeker zijn dat het niet gebeurt. Het is daarom verstandig om uw waardevolle spullen te registreren. Op die manier weet u ook wat er precies weg is gehaald als er daadwerkelijk wordt ingebroken. Zo vergroot u de kans dat u uw spullen ooit weer terugziet! Dit waren een aantal tips voor inbraakpreventie. Mocht u zelf nog aanvullende tips hebben, vermeld ze dan gerust in de reactie hieronder.