de voordeur beveiligen met inbraakbeveiliging

Draadloos alarmsysteem: de voor- en nadelen

Denkt u erover om een draadloos alarmsysteem aan te schaffen en te (laten) installeren? Dit soort systemen is een goede en betrouwbare manier van elektronische beveiliging van uw woning. Dankzij het systeem verlaat u uw huis keer op keer met een gerust gevoel. Het alarmsysteem heeft nog meer positieve punten. In deze blog bespreken we alle voor- en nadelen van een draadloos alarmsysteem. 

Voordelen draadloos alarmsysteem

Eerst de voordelen van het systeem. Zoals we hierboven al zeiden, geeft deze vorm van inbraakbeveiliging u een veilig gevoel. Dat is echter niet het enige voordeel. Kiest u voor deze vorm van huisbeveiliging, dan geniet u van de volgende voordelen: 

 • U bespaart geld ten opzichte van een bedraad systeem
 • U kunt het systeem aansluiten op een alarmcentrale (politie en/of beveiliging)
 • Het systeem kan aangesloten worden op een SMS-dienst
 • De batterijen gaan tot 5 jaar mee
 • Dankzij het draadloze systeem kan deze overal worden opgehangen (goed te verbergen voor vandalen)
 • Fiscaal aftrekbaar voor de belastingaangifte

Nadelen draadloos alarmsysteem

Om u een zo goed mogelijk beeld te geven van alle eigenschappen van een draadloos alarmsysteem, bespreken we ook eventuele nadelen. Zo kan het voorkomen dat het alarmsysteem onvoldoende bereik heeft tot de detectoren. Wanneer u ervoor kiest het alarmsysteem door Jaspers Networks & Security te laten installeren, letten wij hier uiteraard nauwkeurig op. Daarnaast kan het voorkomen dat inbrekers gebruik maken van een ‘jammer’: hiermee wordt het signaal verstoord. Dit is gelukkig eenvoudig op te lossen en passen wij toe bij al onze draadloze alarmsystemen. 

Alarmsysteem installeren en optimaliseren

Tijdens het installeren van de alarmsystemen kan er gebruik gemaakt worden van een ‘jammer’, om zo te checken of het draadloze alarmsysteem nog steeds werkt wanneer er een dergelijk apparaat wordt gebruikt om het signaal te verstoren. Meestal is dit een optie die aangezet moet worden binnen het systeem. De oplossing is dus simpel.

Heeft u vragen over onze huisbeveiliging, inbraaksystemen of andere producten en diensten? Neem dan gerust contact met ons op. U kunt ook gratis een vrijblijvende afspraak maken waarbij we uw woning analyseren en een anti-inbraakplan voor u maken. Bel ons of mail ons voor een afspraak! 

1 thought on “Draadloos alarmsysteem: de voor- en nadelen”

 1. Luuk Lormans

  Beste,

  Ik zou graag een offerte ontvangen.
  Ik zou een alarmsysteem willen maar ook eventuele camera’s. Ik weet niet of dit mogelijk is via jullie?
  Ik hoor graag.

  Groet Luuk Lormans

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *