Voordeur

Hoe kun je het beste je voordeur beveiligen? 

In 2022 nam het aantal inbraken voor het eerst sinds jaren weer toe. Iedere dag worden er volgens cijfers van de politie zo’n 80 inbraken gepleegd. Bijna 60% van deze inbraken vindt plaats door de voor- of achterdeur. Ook ramen op de benedenverdieping zijn goed voor 23% van de inbraken. Als je deze goed beveiligd, verklein je het inbraakrisico dus flink. Op deze pagina vertellen we je meer over de verschillende manieren van voordeur beveiligen. 

Voordeur beveiligen met videodeurbel

De laatste jaren is de videodeurbel aan een sterke opmars bezig. Dit is een eenvoudige en effectieve manier om de voordeur te beveiligen. Je ziet wie er voor je deur staat en kunt via de intercom communiceren. Doordat je via de videodeurbel kunt zien voor wie je deur open doet, is de kans op ongewenste indringers via de voordeur een stuk kleiner. Naast een goede manier van voordeur beveiligen is de videodeurbel ook praktisch. Je kunt via de videodeurbel bijvoorbeeld een pakketbezorger vragen om het pakket bij bepaalde buren af te geven of bevriende buren te vertellen wanneer je weer thuis komt. 

5 redenen waarom je een videodeurbel nodig hebt

Voordeur beveiligen met bouwkundige maatregelen 

Een andere manier om je voordeur te beveiligen, is door het nemen van bouwkundige maatregelen. Er zijn een hoop bouwkundige maatregelen die de kans op inbraak via de voordeur flink verkleinen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een rolluik of extra zware sloten op de deur. Maar ook een hekwerk rond de voortuin of veiligheidsglas in de voordeur en ramen op de benedenverdieping kan de inbraakkans verkleinen. Uiteraard zijn deze bouwkundige maatregelen ook goed te combineren met andere manieren van voordeur beveiligen, zoals de videodeurbel of camerabewaking

Andere maatregelen voordeur beveiliging 

Naast de genoemde bouwkundige maatregelen en camerabewaking zijn er nog meer eenvoudige manieren om je voordeur veiliger te maken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een extra bijzetslot of klem om de deur beter te beveiligen. Maar ook extra verlichting of gerichte inbraakbeveiliging kan een goede manier van voordeur beveiligen zijn. 

En zo zijn er nog veel meer op maat gemaakte beveiligingsopties voor uw voordeur. Jaspers Network en Security beveiligingsbedrijf Venlo denkt graag met u mee hoe we de voordeur beveiliging op uw wensen af kunnen stemmen. Ook voor een veilig thuisnetwerk aanleggen bent u bij ons aan het goede adres. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *