Wat kost een alarmsysteem voor thuis?

Als gecertificeerd beveiligingsbedrijf krijgen wij best vaak de vraag wat de kosten zijn voor een alarmsysteem voor thuis. Met dit artikel willen wij een onderbouwd antwoord geven op die vraag. Wat koste een alarmsysteem voor thuis nu eigenlijk, wat komt er allemaal bij kijken, en waarom zijn de kosten voor een degelijk alarmsysteem per huis en situatie weer anders? Kevin Jaspers van Jaspers Networks & Security helpt u graag op weg.

De kosten voor een thuis alarmsysteem zijn relatief goedkoop

De kosten voor een alarmsysteem zijn natuurlijk veel minder dan de waarde die u over heeft voor uw gezondheid, gemoedsrust en veiligheid. U doet er vast alles aan om uzelf, uw dierbaren en uw belangrijkste spullen te beschermen, is het niet? In dit artikel behandelen wij een aantal veel voorkomende situaties zoals inbraak en brand. Voordat we ingaan op de kosten is het belangrijk om de feiten in Nederland te weten.

Ongeveer 84 inbraken per dag in Nederland

Inbraken De cijfers liegen er niet om. Ondanks dat we de laatste jaren sinds de doorbraak van beveiligingssystemen een enorme daling in woninginbraken zien, wordt in Nederland nog elke dag circa 80 keer ingebroken* (bron CBS)

Alarmsysteem thuis
Alarmsysteem thuis

Bron: CBS

Het zijn de feiten die tellen en dat maakt dit ons vak zo interessant. We zien het effect van ons werk terug in de cijfers. Met uw hulp maken wij Nederland steeds veiliger en leefbaarder. Met de juiste inbraakbeveiliging voor uw huis maken inbrekers geen kans.

Ca. 13 woningbranden per dag in Nederland

Niet alleen zijn er nog veel te veel inbraken in Nederland, ook het aantal woningbranden ligt wat ons betreft nog veel te hoog met verschrikkelijke gevolgen. Helaas kunnen onze alarmsystemen geen brand voorkomen, maar gelukkig kunnen wij met onze thuis alarmsystemen eraan bijdragen dat een brand snel wordt gemeld. Daardoor vermindert de kans op een fatale afloop. In ons land overlijden helaas  nog steeds ca. 3 mensen per maand door woningbrand. (bron: NIPV)

https://kerncijfers.nipv.nl/mosaic/kerncijfers-veiligheidsregio-s/fatale-woningbranden/

Onze brand/rookmelders koppelen aan de meldkamer

Onze brand/rookmelders geven de bewoners direct een luid alarm bij gevaar En indien gewenst wordt uw signaal gekoppeld aan de meldkamer.

Hoe bepalen wij de kosten van een thuis alarmsysteem?

Om de kosten voor u te kunnen bepalen voor een thuis alarmsysteem is het voor ons van belang om een beeld te krijgen van uw situatie. Elke aanvraag die wij krijgen is keer op keer maatwerk dat wij afstemmen op de vraag en behoefte van onze klant. Zodra wij een goed beeld hebben van uw situatie kunnen wij een concrete kostenindicatie geven. Wilt u een concrete offerte ontvangen, stel uw vraag dan via ons contactformulier.

De kosten van een thuis alarmsysteem varieert per situatie

Wij gaan in dit artikel uit van de gemiddelde kosten voor een degelijke installatie die het meeste voorkomt en wordt aangevraagd. De kosten van een alarmsysteem varieert afhankelijk van uw wensen, situatie, en grootte van uw huis of perceel, maar ook het type alarmsysteem en merk hebben uiteraard invloed op de prijs.

Een voorbeeld kostenindicatie voor een alarmsysteem voor thuis

Oké, nu u weet hoe wij onze prijs berekenen en weet dat alle opdrachten maatwerk zijn volgt hier een heldere schets van een gemiddelde situatie.

We berekenen de kosten in dit voorbeeld op basis van de volgende eigenschappen:

  • Een woonhuis met 3 kamers en een woonoppervlak van 80m2
  • Een verdieping (begane grond en bovenverdieping)
  • Een voordeur en buitendeur met inbraaksensor
  • Een achtertuin van 30m2 met buitenverlichting sensor
  • Een voortuin van 10m2

We hanteren voor dit thuis alarmsysteem de volgende beveiligingsproducten

  • 7 brandmelders (centrale ruimtes + slaapkamers
  • Deurbel Camera
  • etc. (goed inzichtelijk maken)
  • aan te vullen door eigenaar

Wat zijn de minimale kosten bij een thuis alarmsysteem?

Wilt u geen compleet thuis systeem op basis van bouwkundige beveiliging

dan kunt u op zijn minst kiezen voor een camera beveiligde deurbel die in connectie staat met uw telefoon. Zodra uw deurbel gaat of uw camera sensor wordt geactiveerd (op een ongebruikelijk tijdstip) wordt u direct gebeld op uw telefoon of krijgt u hiervan een melding via de beveiligings app op uw smartphone.  

De minimale kosten voor een (minimaal) thuis alarmsysteem, en daarmee bedoelen wij hier een camera beveiligde deurbel, liggen rond de 330 euro inclusief BTW en montage.

Heeft dit artikel u meer inzicht gegeven en wilt u extra vrijblijvend advies?

Stuur uw reactie in via ons contactformulier.

Wilt u veilig wonen, laat uw huis dan goed controleren

Wij komen graag langs op locatie voor een geheel vrijblijvende security scan. Ook controleren wij uw woning op meer dan 10 verschillende (onveilige) punten.

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *