Uw camerabeveiliging inrichten volgens de AVG

Net als iedereen beschermt u graag materieel die voor u belangrijk zijn. Dit kunnen uw persoonlijke eigendommen zijn, maar ook uw bedrijfsuitrusting of bedrijfspand. Dit kunt u doen door mensen de toegang te ontzeggen bij poorten of door uw terrein onbereikbaar te maken met schrikdraad of ander hekwerk. Ook is het mogelijk om camerabewaking te installeren. Via een scherm op mobiel of vast apparaat is het mogelijk om uw terrein of woning in de gaten te houden. Maar tot hoe ver mag u gaan qua beveiliging van uw eigendom? Wij van Jaspers Networks en Security informeren u graag over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van privacy en AVG.

Camerabewaking installeren conform AVG

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is een pakket aan regels waarmee men de privacy van burgers wil beschermen. De AVG is een Europese regelgeving. Wellicht heeft u er ook wel eens van gehoord onder de Engelse benaming: GDPR (General Data Protection Regulation). Naast particulieren dienen ook overheden en bedrijven zich aan de regels van de AVG te houden.

Als particulier voldoen aan de privacywetgeving met een beveiligingscamera

De belangrijkste regel van de AVG met betrekking tot het beveiligen van uw woonhuis of bedrijfspand is dat u uitsluitend uw eigen bezittingen mag filmen. Daarnaast is het niet toegestaan om geluid op te nemen met uw beveiligingscamera. U dient aan te geven dat er sprake is van opnames door middel van een camera. Vaak gebruikt men hier een sticker of bordje voor bij de woning of bedrijfspand. Voor uitgebreide informatie over camera’s bij uw huis of bedrijfspand refereren wij graag naar de website van autoriteitpersoonsgegevens.nl.

Als eigenaar draagt u zelf de verantwoordelijkheid om de camera zo af te stellen dat alleen uw eigen bezittingen zichtbaar zijn. Uiteraard helpen wij u als beveiligingspartner en beveiligingsbedrijf hier graag mee. Bijvoorbeeld na het plaatsen van de camera’s testen wij met u of iemand die u in vertrouwen neemt de camera’s en of u hiermee voldoet aan de AVG. De beveiligingscamera’s van Jaspers Networks & Security voldoen aan de vereisten van de regelgeving. Vanaf 350 euro heeft u al een inbraakbeveiling bedrijfspand of woning

Uw woning grenst dicht aan de openbare weg

Het komt voor dat een woning of bedrijfspand dicht of direct grenst aan de openbare weg. Ook bij de AVG regelgeving begrijpen ze dat men in deze situatie ook graag zijn bezit wenst te beveiligen. Wanneer u een camera plaatst waarbij het niet uitgesloten kan worden dat er een openbare weg wordt opgenomen dan dient u naar alle redelijkheid er zo veel als mogelijk aan te doen dat personen en voertuigen zo weinig als mogelijk opgenomen worden.

Bescherm uw huis met IP-camera’s

Jaspers Networks & Security maakt gebruik van IP-camera’s, video deurbellen en meer. Deze bewakingscamera’s werken via een netwerkverbinding. Deze camera’s zijn altijd en overal toegankelijk vanaf uw smartphone, computer/laptop of tablet en zijn bovendien eenvoudig te installeren.

Wilt u advies op maat over de beveiliging van uw woning? Neem dan gerust contact met ons op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *