Inbraakpreventie: hoe denken boeven?

Hoe schrik je inbrekers af?

Inbrekers kiezen meestal voor de weg van de minste weerstand. Als jij het ze dus moeilijk maakt om je huis binnen te dringen, dan is de kans klein dat ze dat ook daadwerkelijk zullen proberen. Ze kiezen dan liever voor een ander huis, omdat het inbreken daar een stuk minder moeite kost. Om deze reden is het belangrijk om de tips in dit artikel in acht te nemen. Het zijn namelijk effectieve en eenvoudige tips die helpen om inbraak te voorkomen.

Een alarmsysteem installeren

Hoewel het niet goedkoop is, is het installeren van een alarmsysteem misschien wel de beste manier om inbrekers te weren. Alarmsystemen genereren immers lawaai als er ongewenste gasten naar binnen proberen te komen. Zelfs als je niet thuis bent, is je huis met een alarmsysteem beveiligd. Het lawaai zal de omwonende buren immers wijzen op het feit dat er iets aan de hand is. Wel is het belangrijk dat je – bijvoorbeeld middels een sticker op het raam – duidelijk maakt dat er een alarmsysteem aanwezig is. Zo weten inbrekers dat ze het beter ergens anders kunnen proberen.

Camerabewaking installeren

Wil je je huis optimaal beveiligen, dan is het een aanrader om een beveiligingsbedrijf camerabewaking bij jou thuis te laten installeren. Zichtbare camera’s hebben niet alleen een afschrikkende werking, ook wordt elke beweging van een mogelijker inbreker vastgelegd op beeld door de camerabewaking.

Controleer sloten

Kwalitatief goede sloten zijn essentieel voor het beveiligen van je huis. Wij adviseren altijd sloten met een SKG-keurmerk, aangezien sloten met dat keurmerk bewezen inbraakbestendig zijn. Het klinkt misschien logisch, maar toch hechten veel mensen te weinig waarde aan goede sloten. En dat terwijl goede sloten er voor zorgen dat inbrekers meer moeite moeten doen om binnen te komen, waardoor de kans groter is dat ze hun heil elders zoeken. Voor de optimale huisbeveiliging is het investeren in kwaliteitssloten dus essentieel.

Digitale beveiliging

Inbraakbeveiliging gaat tegenwoordig niet alleen meer over fysieke inbraak, maar ook over digitale inbraak. Online ben je immers misschien nog wel kwetsbaarder dan in de echte wereld. Het probleem is dan ook dat het veel lastiger is om je huis digitaal te beveiligen dan om het fysiek te beveiligen. Wil je thuis ook digitaal een veilig gevoel hebben, dan zouden wij een thuisnetwerk aanleggen adviseren.

Voordeurbeveiliging installeren

Nog altijd worden door inbrekers ouderwetse inbraaktechnieken gebruikt. Sta er niet van te kijken als een handige dief met het gebruik van een pasje je voordeur kan openen. Dit is eenvoudig te voorkomen door een metalen strip in het deurkozijn te plaatsen. Het stripje voorkomt dat een inbreker met een pas je huis binnen kan treden. Een voordeurbeveiliger is dus essentieel voor de huisbeveiliging.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *