5 tips om je bedrijfspand te beveiligen

5 tips om je bedrijfspand op de best mogelijke manier te beveiligen

Onderzoek wijst uit dat er dagelijks ruim 130 keer ingebroken wordt. Dit gebeurt niet alleen in woningen, maar ook in bedrijfspanden. Bepaalde inbrekers zijn ‘gek’ op bedrijfspanden, aangezien hier dure apparatuur in staat. Bovendien is het voor inbrekers in sommige gevallen vrij makkelijk om in een bedrijfspand in te breken. Een inbraakbeveiliging bedrijf wordt dan ook steeds belangrijker. Gelukkig kun je op meerdere manieren je bedrijfspand goed beveiligen. De beste 5 tips om je bedrijfspand te beveiligen hebben we alvast voor je op een rijtje gezet.

1. Vergroot de bewustwording bij je werknemers

Ten eerste is het belangrijk dat iedereen op de werkvloer bewust is van het mogelijke inbraakrisico. Zorg er daarom voor dat echt alle deuren en ramen worden gesloten aan het einde van de werkdag. Je kunt dit allemaal zelf doen, maar je kunt veel beter je personeel op de juiste manier aansturen. 

2. Hang camera’s op

Camera beveiliging bedrijven is tegenwoordig onmisbaar. Camera’s schrikken inbrekers af en zorgen mogelijk ook voor het gewenste bewijsmateriaal. Als je aangifte van inbraak bij de politie gaat doen, is de politie in ieder geval erg blij met opgenomen beelden. Dat is betrouwbare bewijslast waarmee de politie op onderzoek uit kan gaan.

3. Verlicht je bedrijfspand

Geen enkele inbreker wil graag in de spotlights staan. Door je bedrijfspand te verlichten, schrik je de inbrekers dus automatisch al af. Uiteraard moet je dit wel op een duurzame manier doen. Als je alle lampen ’s nachts laat branden, betaal je je scheel aan de energiekosten.

4. Werk met toegangsbeheer

Heb je een groot bedrijfspand met daarin meerdere verschillende afdelingen? Dan kun je overwegen om met toegangsbeheer te gaan werken. Dit is iets waar vooral bedrijven voor kiezen die met externe werknemers te maken hebben. Zodra je iedereen toegang tot bepaalde delen in het bedrijfspand geeft, beveilig je het bedrijfspand automatisch een stuk beter. Voor inbrekers betekent dit immers ook dat zij niet zomaar door het gehele bedrijfspand kunnen lopen.

5. Schakel een goed beveiligingsbedrijf in

Ben je er met alleen het ophangen van camera’s? Nee, dat is niet het geval. De camera’s zelf kunnen namelijk een inbraak niet tegenhouden. Een goed beveiligingsbedrijf is daartoe wel in staat. Als je voor onze diensten kiest, ben je verzekerd van een uitmuntende surveillance. Wij houden het bedrijfspand en omgeving goed in de gaten, waardoor we tijdig alarm kunnen slaan. Met deze inbraaksignalering en onze 5 tips om je bedrijfspand te beveiligen, is de kans op een mogelijke inbraak direct een héél stuk kleiner!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *