huis beveiligen camera

Zó voorkom je een mogelijke woninginbraak

Vinden er in jouw omgeving veel woninginbraken plaats? Dat is goed mogelijk. Er zijn meerdere ‘bendes’ actief. Zij werken min of meer woonplaats voor woonplaats af, waardoor de pakkans een stuk kleiner is. Wanneer een dergelijke bende in jouw buurt actief is, is op voorhand uiteraard niet te voorspellen. Op het moment dat de bende in jouw buurt actief is, ben je mogelijk al te laat. Ons advies is daarom om op voorhand alvast je woning beveiligen tegen inbraak.

Hoe je dit het beste kunt doen? Dat hangt grotendeels van je situatie af. Woon je bijvoorbeeld in een appartement of in een vrijstaand huis? Je kunt je vast voorstellen dat dit van grote invloed is op de mogelijke beveiligingsopties.

Graag vertellen wij je in dit blogartikel meer over de mogelijkheden die je hebt. Want zó voorkom je een mogelijke woninginbraak.

Kies voor een camerabeveiliging

Camerabeveiliging woning is iets waar meer en meer mensen voor kiezen. Deze camera’s hoeven echt niet ‘hightech’ te zijn, zolang ze maar haarscherp beeld afleveren. Als je meer advies over de beste beveiligingscamera’s wenst te hebben, kun je uiteraard contact met ons opnemen. Wij informeren je hier graag over, waarna wij ook de gewenste camera’s kunnen leveren en installeren.

Kies voor een goed alarmsysteem

Weet je wat de beste optie is? Om voor een combinatie van camerabeveiliging en een alarmsysteem te kiezen. Met deze combinatie geniet je van twee belangrijke voordelen:

  • Het werkt afschrikkend. Op het moment dat een inbreker een camera ziet hangen, denkt hij/zij wel drie keer na. Op het moment dat de inbreker toch besluit om in te breken, gaat het alarmsysteem direct af. Grote kans dat de inbreker zich op dit moment alsnog bedenkt.
  • Je bouwt bewijslast op. Met een combinatie van camera’s en een alarmsysteem bouw je bewijslast op. Dit is te danken aan de beelden die de camera’s maakt, maar ook aan het signaal dat het alarmsysteem uitzendt. Dit alarmsysteem staat – als het goed is – in combinatie met de meldingskamer.

Ben bewust van de mogelijke risico’s

Je doet er goed aan om je goed te verdiepen in de mogelijke risico’s. Dit is uiteraard niet het leukste om te doen, maar dit betekent wel dat je veel bewuster omgaat met de veiligheid rondom je woning. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je altijd alle ramen en deuren op slot doet. Ook als je ‘even snel’ boodschappen gaat doen; een inbreker heeft slechts een paar minuutjes nodig. Alleen zó voorkom je een mogelijke woninginbraak.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *