de voordeur beveiligen met inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging voordeur: de beste tips op een rijtje

Inbrekers uit je woning weren hoeft niet altijd op een complexe manier te gaan. Je kunt bijvoorbeeld ook alvast je pijlen op inbraakbeveiliging voordeur richten. Door je voordeur veilig te maken, weet je inbrekers op een simpele manier buiten de deur te houden.

Wij zien dat veel mensen direct naar het grote plaatje kijken. En naar grote systemen, zoals een geavanceerd alarmsysteem met beveiligingscamera’s en bewegingssensoren. Op zich prima, maar je zou óók je pijlen moeten richten op de eenvoudige zaken. Als we het over ‘eenvoudige’ zaken hebben, hebben we het absoluut over inbraakbeveiliging voordeur.

Wat verstaan wij onder inbraakbeveiliging voordeur?

De nodige mensen hebben het idee dat inbrekers altijd een raampje intikken. Dat komt inderdaad vaak voor, maar inbrekers zijn vooral dol op gemak. Op het moment dat zij makkelijk via je voordeur in kunnen breken, doen zij dit dan ook.

Onder inbraakbeveiliging voordeur verstaan wij het optimaliseren van de beveiliging van de voordeur. Door enkele zaken aan te passen én door bepaalde routines in je dagbesteding in te bouwen, beveilig je je woning op een fijne manier.

De beste tips voor inbraakbeveiliging voordeur

De beste tips op dit gebied hebben we even op een rijtje voor je gezet:

  • Kies voor een hoogwaardig slot. Je doet er verstandig aan om je voordeur van een hoogwaardig slot te voorzien. Een standaard slot is eigenlijk niet meer afdoende. Nee, kies voor bijvoorbeeld een meerpuntsslot of voor een extra bijzetslot.
  • Kies voor brievenbusbeveiliging. Een handige inbreker kan óók via de brievenbus toegang tot je woning krijgen. Om dat te voorkomen, kun je het beste voor brievenbusbeveiliging kiezen. Van dit systeem heeft je postbode overigens géén last.
  • Doe de deur altijd op slot. Dit lijkt een simpele tip te zijn, maar het is één van de belangrijkste tips. Zelfs als je even snel boodschappen gaat doen, is het advies om je voordeur op slot te doen. Een inbreker heeft slechts een paar seconde nodig om in je woning te komen.
  • Hang een dummycamera op. Je kunt er voor kiezen om een dummy camera bij de voordeur op te hangen. Hiermee straal je naar inbrekers uit dat je je huis goed beveiligd hebt met camerabewaking huis.
  • Kies voor een videodeurbel. Wil je alles bij je voordeur in de gaten houden? Dan is het aan te raden om een videodeurbel bij je voordeur op te hangen. Met zo’n deurbel hoor je de bel altijd en heb je ook direct zich tot hetgeen zich voor je voordeur afspeelt.

Wil je met inbraakbeveiliging voordeur aan de slag gaan? Gebruik dan je gezonde verstand. Door altijd de deur op slot te doen, verklein je de mogelijke inbraakkans al flink.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *