beste inbraakpreventie om inbraken te voorkomen

Beste inbraakpreventie; wat is het beste op dit moment?

Op een inbraak zit uiteraard niemand te wachten. Spijtig genoeg komen inbraken nog steeds vaak voor, waardoor het altijd zaak is om scherp te blijven. Om scherp te blijven, zou je dit artikel met tips even door moeten nemen. In dit artikel vind je namelijk de beste tips voor de beste inbraakpreventie.

Door serieus met de mogelijke inbraakrisico’s om te gaan, verklein je de kans op een inbraak flink. Dat doe je vooral door onderstaande tips op te volgen.

Gebruik de beste sloten

Je doet er verstandig aan om alleen van de beste sloten gebruik te maken. Dit zijn geen simpele sloten meer, maar bijvoorbeeld een bijzetslot of een meerpuntsslot.

Bij een slot denk je mogelijk direct aan je voordeur en je achterdeur. Een logische gedachte, maar kijk ook eens naar je ramen of naar je schuifpui. Wist je dat een schuifpui behoorlijk inbraakgevoelig is? Dat voorkom je door een speciaal slot bij je schuifpui aan te brengen. Met dit slot is het voor een inbreker niet meer mogelijk om de schuifpui open en dicht te schuiven.

Zorg voor voldoende buitenverlichting

Als een inbreker ergens niet dol op is, is het om in de spotlights te staan. Een inbreker werkt het liefste in het donker, aangezien hij/zij in het donker een stuk minder opvalt. Om dit te voorkomen, zou je voor voldoende buitenverlichting moeten zorgen.

Weet je wat op dit gebied helemaal een aanrader is? Buitenlampen met een bewegingssensor. Zodra de inbreker in de buurt is, springen de lampen direct aan. Dit merk niet alleen jij op, maar mogelijk ook je buren. Zodra de inbreker dit opmerkt, maakt hij/zij hoogstwaarschijnlijk rechtsomkeert.

Hang camera’s op

Iets waar meer en meer huishoudens voor kiezen, is om camera bewaking voor thuis op te hangen. Op zich een logische keuze, aangezien je met een camera van meerdere voordelen geniet. Ten eerste zorg je met de camera’s voor een afschrikeffect; de inbreker denkt nog wel drie keer na of het verstandig is om juist bij jou in te breken.

Ten tweede verkrijg je met de camera bewijslast. Ondanks de beste inbraakpreventie bestaat de kans op een inbraak altijd. Door één of meerdere camera’s op te hangen, verzamel je op dat moment gelukkig direct bewijslast voor de politie.

Beste inbraakpreventie: neem het serieus

Heb je nog niet eerder een woninginbraak meegemaakt? Dan lijkt het een ver weg van je bed show. Maar, niks is minder waar. Het risico op een woninginbraak ligt altijd op de loer. Wij raden je daarom aan om de beste inbraakpreventie serieus te nemen. Mocht je een bedrijf of winkel hebben is een inbraakbeveiliging bedrijf helemaal aan te raden. Mocht je op dit gebied hulp, advies of informatie kunnen gebruiken, kun je gerust contact met ons opnemen!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *