huis beveiligen camera

Huis in de zomer beveiligen; de belangrijkste aandachtspunten

De zomer staat weer voor de deur. Dit betekent dat veel mensen naar het buitenland gaan, gaan genieten van het zonnetje en minder tijd thuis doorbrengen. Op het gebied van huisbeveiliging brengt dit dan ook enkele extra aandachtspunten met zich mee. Ook voor huis in de zomer beveiligen.

Sluit ramen en deuren als je weg gaat

In de zomer is het nogal verleidelijk om toch even de ramen of deuren open te laten. Dit is bijvoorbeeld het geval als je even snel een ijsje met je kinderen gaat halen. Juist op deze momenten moet je wél alle ramen en deuren goed dicht doen. Een inbreker heeft immers slechts een paar seconden nodig om in je huis te komen.

Met andere woorden: in de zomer moet je niet gemakzuchtig worden. Het is echter goed voor te stellen dat je dat juist wel wordt. Het zonnetje schijnt lekker en je hebt toch wel zin in een ijsje. Zet jezelf er op zo’n moment toe om de ramen en deuren goed dicht te doen, zeker bij angst na inbraak.

Kies voor inbraakbeveiliging huis

Inbrekers zijn het gehele jaar door actief. Ze slaan graag in de wintermaanden toe, omdat het dan al vroeg donker is. Maar, ze slaan ook graag in de zomermaanden toe. Inbrekers weten namelijk als geen ander dat in de zomer veel mensen van huis weg zijn.

Heb je zelf ook een vakantie op de planning staan? Neem dan het zekere voor het onzekere; kies voor inbraakbeveiliging huis. Met een goede inbraakbeveiliging thuis verzeker je jezelf van de nodige voordelen:

  • Je huis is goed beschermd
  • Met goede inbraakbeveiliging schrik je inbrekers af
  • Bij een mogelijke inbraak doe je direct bewijslast op

Wat hierbij ook fijn is, is dat je uit veel systemen de keuze hebt. Je kunt voor een geavanceerd alarmsysteem kiezen, maar ook voor bijvoorbeeld een dummy camera. Heb je op dit gebied goed advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij informeren je maar al te graag over de vele mogelijkheden op het gebied van inbraakbeveiliging huis.

Doe alsof je thuis bent

Ga je binnenkort op vakantie en wil je je huis beveiligen in de zomer? Zorg er dan voor dat je net doet alsof je ‘gewoon’ thuis bent. Dit doe je bijvoorbeeld door elke avond de lampen in je woning te laten branden. Ook is het aan te raden om iemand regelmatig in je huis een kijkje te laten nemen. Hij/zij kan de post even weghalen en op die manier de indruk wekken dat het huis op dit moment ‘gewoon’ bewoond wordt.

Pas op met social media

In de zomermaanden moet je goed met social media oppassen. Plaats je alleen foto’s vanuit het zonnige vakantie op Facebook of Instagram? Dit zien inbrekers mogelijk ook. Zeker als het om een inbreker gaat die lokaal actief is, weet hij/zij mogelijk direct waar je woont.

Pas daarom heel goed op met social media. Niet alleen in de zomermaanden, maar ook in de overige seizoenen. Social media is leuk, maar kan ook gevaarlijk zijn. Het is in ieder geval regelmatig de oorzaak van een inbreek.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *