bouwkundige beveiliging

Inbraak voorkomen? Volg onze 4 tips!

Een inbreker die je spullen heeft doorzocht, die er wat van heeft meegenomen en die een pad van vernieling heeft achtergelaten. Dit kan een behoorlijke impact hebben op je leven. Angst na inbraak komt vaker voor dan je denkt. Houd er rekening mee dat de meeste inbraken worden gepleegd in een gelegenheidsmoment – bij het ontdekken van een ‘zwakke plek’ in je huis. Zorg er dus voor dat je huis veilig is; hoe moeilijker je het inbrekers maakt om binnen te komen, hoe eerder ze opgeven.

Beveilig je deuren en ramen

Huisbeveiligingen zij natuurlijk het belangrijkst om inbraken te voorkomen. Het is daarom van belang om na te gaan of alle deuren en ramen goed sluiten en je sloten werken. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van stevige sloten en vervang beschadigde of verouderde sloten. Installeer beveiligingsstangen, raambeugels of raamsluitingen op ramen die gemakkelijk te openen zijn en installeer stevige deursloten, beveiligingsstangen of deurbeugels op deuren. Ook niet onbelangrijk, vooral bij wat oudere woningen, zorg dat de deurposten sterk genoeg zijn om een inbraak te weerstaan.

Verlichting

Zorg ervoor dat er lichten schijnen op alle deuren die vanaf de weg toegankelijk of zichtbaar zijn. Een lamp die automatisch aangaat als het donker wordt, is een goed idee. Ook lampen met bewegingssensoren schrikken potentiële inbrekers af. Om ervoor te zorgen dat de sensor niet gedeactiveerd wordt, plaats je de lamp op een hoogte van minimaal drie meter. En zorg ervoor dat het gezicht van eventuele bezoekers verlicht wordt, zodat je kunt zien of het veilig is om de deur te openen. Een beveiligingsbedrijf Venlo als Jaspers Security & networks kan u helpen met het plaatsen van de verlichting en de installatie van de timers.

Doe alsof je thuis bent

Een andere manier om inbrekers af te schrikken is te doen alsof je thuis bent. Je wilt natuurlijk niet de hele dag alle lichten aan laten staan, daarom is het raadzaam om timers te installeren zelf, of door een beveiligingsbedrijf.

U kunt timers gebruiken om de indruk te wekken dat u thuis bent. Ze kunnen zo geprogrammeerd worden dat ze op een vast tijdstip aan en uit te gaan. Je kunt ook apparaten kopen die verbinding maken met je thuisnetwerk en waarmee je overal, ook in het buitenland, je lampen aan en uit kunt doen. Zorg ervoor dat u meerdere kamers verlicht om de illusie van activiteit te creëren. Timers kunnen ook worden gebruikt om radio’s in te schakelen.

Wilt je meer weten over het gebruik van timers of een thuisnetwerk laten aanleggen ? Neem dan eens contact op met een van onze adviseurs.

Camerabeveiliging voor prive woning

Videobewaking voor thuis is ook een goede manier om uw huis te beveiligen en inbraken te voorkomen.  Er zijn tegenwoordig vele verschillende soorten camerabewaking huis, hieronder geven we een kleine opsomming:

  1. Bewegingsgestuurde camera’s: Deze camera’s nemen op wanneer ze beweging detecteren, waardoor u snel waarschuwingen krijgt bij ongewenste activiteiten.
  2. Binnen- en buitencamera’s: U kunt zowel binnen- als buitencamera’s installeren om het hele huis in de gaten te houden.
  3. Draadloze camera’s: Deze camera’s zijn gemakkelijk te installeren en kunnen via wifi of een mobiele app bediend worden.
  4. HD-camera’s: HD-camera’s bieden een hogere resolutie en meer gedetailleerde beelden, wat beter is voor het identificeren van inbrekers.
  5. Nachtzichtcamera’s: Deze camera’s hebben infraroodverlichting waardoor ze ook in het donker kunnen opnemen.
  6. Beveiligingscamera’s met opnamemogelijkheden: Sommige camera’s bieden de mogelijkheid om beelden op te nemen en op te slaan, zodat u ze later kunt bekijken.

Het is belangrijk om de juiste soort camerabewaking te kiezen die aansluit bij uw specifieke beveiligingsbehoeften en budget. Het is daarom ook verstandig om een beveiligingsbedrijf Venlo in te schakelen als Jaspers Networks & Security om ervoor te zorgen dat alles correct wordt aangesloten en werkt zoals het hoort.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *