camera's in huis

Een bewakingscamera kopen: waar let je op

Het is enorm belangrijk om je in je eigen huis veilig te voelen. Niet gek dus, dat het aanbod in camerabeveiliging de laatste jaren steeds meer is gegroeid! Er zijn momenteel veel verschillende soorten camerabewaking op de markt te vinden, maar waar moet je zoal op letten als je op zoek gaat? Wij vertellen je in deze blog meer!

Binnen of buiten

Het hebben van goede camerabewaking als huisbeveiligingen kan je een extra gevoel van veiligheid geven. Toch is de ene camera de andere niet. Vraag jezelf ten eerste af waar je je camera(‘s) wilt gaan plaatsen. Binnencamera’s zijn namelijk niet altijd buitenshuis in te zetten. Dit heeft te maken met de speciale behuizing. Sommige camera’s zijn binnen– en buitenshuis te plaatsen.

Waar je je camera gaat plaatsen

Kijk vervolgens naar de positionering van je camera’s. Mogen deze volgens jou gewoon prima te zien zijn door voorbijgangers, of juist liever niet? Een in het oog springende camera kan een afschrikkende werking hebben bij potentiële inbraken. Maar wil je onopvallend surveilleren, dan kan je ook altijd gaan voor een wat discretere cameravorm. Zo hebben mensen die voor je deur staan niet het idee dat ze worden bekeken.

Aanvullende Functies

Welke rol vervult je videobewaking? Het is handig hierover na te denken voordat je je huis camerabeveiliging gaat aanschaffen. Misschien vind je het fijn dat je je camera kan verbinden met je mobiele telefoon, zodat jij, ook als je niet thuis bent, kan zien wat er zich rond je huis afspeelt. Of misschien vind je het belangrijk dat je camera kan draaien, zodat er een grotere hoek te zien is. 

Zichtbaarheid

Kijk ook goed naar de kwaliteit van het beeld, een eventuele zoomfunctie en verlichting. Wil je bijvoorbeeld nummerplaten kunnen lezen? En als het donker is, zal het wel helpen als de camera wat op kan pikken. Een camera met licht kan dan meer passen bij jouw wensen. Zelf een bewegingsgevoelig lampje naast de camera installeren kan natuurlijk ook. Deze kunnen ook fungeren als inbraaksignalering.

Digitaal?

Waar we vroeger voornamelijk werkten met analoge bewakingscamera’s, is de digitale camera momenteel een veel betere keuze. Buiten de beter kwaliteit van het beeld, kan je de camera vaak ook nog goed connecten met je apparatuur. Super fijn als je bijvoorbeeld op een feestje bent en bericht krijgt dat er bij je thuis op je deur wordt geklopt. De camera is er immers om jouw gevoel van veiligheid te waarborgen. Informeer desnoods bij het verkooppunt over de verschillende mogelijkheden en functies van diverse camera’s voordat je overstapt op aanschaffen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *