Camerabeveiliging huis

De voordelen van een thuisnetwerk

Nieuwe innoverende technologieën blijven consumenten verbazen met de snelheid waarmee ze opkomen en dragen bij aan de behoefte alle apparaten in huis met elkaar te verbinden. Hoe makkelijk is het ook om de show die je eerder in de bus op je telefoon had gebinged, nu verder te kunnen kijken op je smart-tv? Of om je elektrisch aangedreven gordijnen of lichtpartijen te kunnen bedienen met je smartphone? In deze blog verkennen we de voordelen van een thuisnetwerk laten aanleggen

Wat is een thuisnetwerk?

Een draadloos netwerk of thuisnetwerk is precies wat het woord zegt: een netwerk wat apparaten kan verbinden door middel van het internet. Voorheen moesten deze apparaten gekoppeld worden door middel van verschillende kabels en snoeren, tegenwoordig kan dat gewoon draadloos. Met telkens weer innoverende technologieën worden nieuwere devices ook toegevoegd aan de mogelijkheden. Zo kan je met de nieuwste versies ook games en spelcomputers aan je internet laten aanleggen.

Gegevens kunnen delen

Het voornaamste is natuurlijk dat een netwerk thuis laten aanleggen ervoor zorgt dat gegevens tussen computers en andere apparaten gemakkelijk en snel met elkaar kunnen worden gedeeld. Dit is in huidige tijden voornamelijk handig voor de thuiswerker! Documenten kunnen door middel van een thuisnetwerk snel een eenvoudig worden gedeeld en bewaard op verschillende apparaten. 

Randapparatuur

Ook kunnen verschillende computers en laptop met een thuisnetwerk printers delen, zodat bestanden makkelijk naar de printer kunnen worden gestuurd. Je hoeft dan ook niet langer te klieren met kabeltjes en aansluitingen. Hetzelfde geldt voor muziekaansluitingen, scanners en externe harde schijven.

De beveiliging van je thuisnetwerk

Heel gemakkelijk dus, zo’n thuisnetwerk! Wanneer je besluit om voor een thuisnetwerk te gaan, neem dan wel even een secuur kijkje naar de beveiliging ervan. De beveiliging thuisnetwerk waarborgen is essentieel, sinds hackers kwetsbare netwerken gemakkelijk kunnen misbruiken. En sinds al jouw devices zijn gekoppeld aan het netwerk, is dat natuurlijk het laatste wat je wilt! 

Zorg er dan ook voor dat je een sterke gebruikersnaam en wachtwoord voor je router kiest. Zo kunnen hackers niet uit de naam opmaken van welke fabrikant de jouwe is, en komen ze er vervolgens minder snel in. Ook kan je ervoor kiezen om een VPN in te schakelen om je gegevens te beveiligen. Zorg er bovendien voor dat je router firmware up-to-date blijft. Oude firmware is immers kwetsbaarder – update dus regelmatig. Ten slotte kan je een firewall gebruiken om je apparaten te beschermen. Ook kan je het IP-adres van je router wijzigen om hackers op een verkeerd spoor te zetten.

Meer info over ons als beveilingsbedrijf Limburg? Neem gerust contact op!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *