Beveiliging limburg

Soorten camerabewaking voor thuis

Wanneer u ervoor kiest om uw woning extra te beveiligen dan is camerabewaking een goede keuze. Er is alleen enorm veel aanbod in camerabewaking dus soms is het moeilijk hier een keuze in te maken. In dit blog leggen we aan uw uit welke soorten camerabewaking voor thuis er zijn en welke voor de verschillende toepassingen geschikt zijn. 

 

Dome-camera

dome camera’s zijn de bolvormige camera’s die u vooral buiten veel zult tegenkomen. Het idee van een domecamera is dat niet gezien kan worden welke kant wordt op gefilmd omdat de camera in een bol verstopt zit. De meeste dome camera’s zijn ook beweegbaar waardoor ze vanuit alle hoeken kunnen filmen. Dome camera’s zijn vaak waterbestendig en worden daarom veel ingezet om omgevingen rondom een pand in de gaten te houden. 

IP-camera 

Een IP camera ook wel Internet Protocol camera genoemd maakt gebruik van een internet netwerk. Deze bedrade of draadloze camera verstuurt de camerabeelden waardoor ze via een app live te bekijken zijn op computer of uw telefoon. IP camera’s zijn er in allerlei maten en vormen en vooral geschikt als u ook op afstand uw beveiligingscamera beelden wilt kunnen bekijken. 

Infrarood camera 

Infrarood camera’s maken gebruik van een techniek waarbij infrarood licht wordt gebruikt. Hierdoor zijn deze camera’s uitermate geschikt om in donkere omgevingen zoals in de nacht te gebruiken. Zelfs in het pikdonker kunt u met een infrarood camera nog scherpe beelden filmen.

PTZ-camera

De bijzondere eigenschap van een PTZ-camera is dat deze op afstand te besturen is. PTZ staat voor Pan (draaien), Tilt (kantelen) en Zoom (zoomen). Hierdoor kan de camera rondkijken in de omgeving, ook wanneer uw op een andere locatie bent. Deze camera’s zijn geschikt voor binnenruimtes en buiten toepassingen. 

Bullet camera

Een bullet camera heet zijn naam de danken aan de koker waarin de camera wordt geplaatst. Deze camera’s zijn stevig en klein en lijken op een dome camera. Ze zijn alleen wel minder goed bestendig tegen vandalisme dus deze camera’s zijn vooral geschikt voor hogere plaatsingen die moeilijk te bereiken zijn. 

Camerabeveiliging voor uw huis

Zoals u kunt lezen zijn er vele opties voor het plaatsen van elektronische beveiliging in en om uw huis. Afhankelijk van uw wensen en uw soort woning raden wij een specifieke soort camera of combinatie hiervan aan. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen voor persoonlijk advies. We denken graag met u mee om uw huis beveiliging zo goed mogelijk te maken. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *