inbraakbeveiliging tips

Inbraakbeveiliging; Tips voor een veilig gevoel

In dit artikel delen we waardevolle tips en adviezen voor het verbeteren van de inbraakbeveiliging van uw huis. Ongeacht of u in een huis of bedrijfspand woont of werkt, is het essentieel uzelf en u eigendommen te beschermen tegen potentiële schade door inbrekers met behulp van een inbraakbeveiligingssysteem. Met behulp van gecertificeerde sloten, verlichtingsoplossingen, alarmsystemen en andere detectie maatregelen creëert u een veilige omgeving en verkleint u de kans op inbraken. Lees verder of vraag een offerte aan voor praktische tips en inzichten om u woning of bedrijf optimaal te beveiligen tegen inbrekers met een professionele installatie.

Belangrijkste Tips:

 • Gebruik gecertificeerde sloten met het SKG-keurmerk voor veilig hang- en sluitwerk
 • Investeer in goede verlichting, zowel binnen als buiten, en maak gebruik van sensorverlichting
 • Overweeg het plaatsen van een draadloos alarmsysteem voor extra beveiliging
 • Beveilig uw ramen met gecertificeerde raamsloten en anti-inbraakstrips
 • Vermijd het tonen van waardevolle spullen en investeer in een kluis voor extra zekerheid

Door deze tips op te volgen, kunt u de inbraakbeveiliging van uw huis aanzienlijk verbeteren en zorgen voor een veilige leefomgeving voor u en uw gezin. Wees proactief en neem de nodige maatregelen om inbraken te voorkomen.

De basis van inbraakbeveiliging voor uw huis: Gecertificeerde sloten

Een belangrijke basis voor inbraakbeveiliging is het gebruik van gecertificeerde sloten. Hierbij is het keurmerk voor veilig hang- en sluitwerk, zoals het SKG-keurmerk, cruciaal. Het SKG-keurmerk geeft aan dat het slot getest is op sterkte en duurzaamheid en beschermt tegen populaire inbraakmethodes zoals kerntrekken. Het zorgt ervoor dat inbrekers langer de tijd nodig hebben om binnen te komen, waardoor de kans op een succesvolle poging tot inbraak in een woning en bedrijf kleiner wordt.

Keurmerk voor veilig hang- en sluitwerk

Het keurmerk voor veilig hang- en sluitwerk, zoals het SKG-keurmerk, is een belangrijke indicator van de kwaliteit en veiligheid van een slot. Het SKG-keurmerk heeft drie niveaus: een ster voor standaard inbraakwerendheid, twee sterren voor zwaar inbraakwerendheid en drie sterren voor extra zwaar inbraakwerendheid. Het is altijd aan te raden om te kiezen voor sloten met minimaal twee sterren, aangezien deze de hoogste mate van beveiliging bieden.

Veiligheidsdeurbeslag voor een versterkte beveiliging

Naast gecertificeerde sloten is veiligheidsdeurbeslag ook essentieel voor een versterkte inbraakbeveiliging. Veiligheidsdeurbeslag bestaat uit speciale beveiligingscomponenten die worden toegepast op deuren, zoals een anti-kerntrekplaat, een cilinderslot en een veiligheidsrozet. Deze extra beveiligingsmaatregelen zorgen ervoor dat inbrekers moeilijker toegang kunnen krijgen tot de deur en zo de kans op een geslaagde inbraak aanzienlijk verminderen.

inbraakbeveiliging tip

 

Optimale verlichting als inbraakbeveiliging

Verlichting speelt een belangrijke rol in het voorkomen van inbraken. Door het gebruik van sensorverlichting, zowel binnen als buiten, wordt de aanwezigheid van bewoners gesuggereerd en schrikt het potentiële inbrekers af. Sensorverlichting gaat automatisch aan wanneer er beweging wordt gedetecteerd.

Gebruik van sensorverlichting in- en buiten uw woning

Met sensorverlichting kunt u effectieve inbraken voorkomen. Zowel binnen- als buitenshuis kunt u gebruikmaken van sensorverlichting om de aanwezigheid van mensen te suggereren, zelfs als er niemand thuis is. Zodra er beweging wordt gedetecteerd, schakelt de sensor verlichting automatisch aan en geeft het de illusie dat er iemand aanwezig is. Dit schrikt potentiële inbrekers af en verkleint de kans op een inbraak.

Ontdek de voordelen van slimme verlichtingssystemen

Naast sensorverlichting bieden slimme verlichtingssystemen extra voordelen voor inbraakpreventie. Deze systemen kunnen worden bediend via een app op uw smartphone of tablet, waardoor u altijd volledige controle hebt over de verlichting in uw huis. Bovendien kunnen slimme verlichtingssystemen worden gekoppeld aan andere slimme apparaten, zoals een deurbel of bewegingssensor. Hierdoor kan de verlichting automatisch worden ingeschakeld wanneer er bijvoorbeeld iemand aanbelt of beweging wordt gedetecteerd, wat opnieuw de aanwezigheid van bewoners suggereert.

Voordelen van sensorverlichting en slimme verlichtingssystemen voor inbraakpreventie
Geeft de illusie van aanwezigheid, schrikt inbrekers af
Automatisch inschakelen bij bewegingsdetectie
Bediening via smartphone of tablet
Koppeling met andere slimme apparaten

Met optimale verlichting, inclusief sensorverlichting en slimme verlichtingssystemen, kunt u de veiligheid van uw huis vergroten en de kans op inbraken verkleinen. Door de aanwezigheid van bewoners te suggereren, schrik je potentiële inbrekers af en creëert u een afschrikkend effect. Investeer in verlichtingsoplossingen die passen bij uw behoeften en neem de regie over de veiligheid van uw woning in eigen handen.

inbraakbeveiliging

Inbraakbeveiliging op maat: Draadloze alarmsystemen

Voor gepersonaliseerde inbraakbeveiliging is het gebruik van een draadloze alarminstallatie een uitstekende keuze. Deze systemen detecteren bewegingen of veranderingen via sensoren en activeren een alarm wanneer een inbreker probeert binnen te dringen. Draadloze alarmsystemen kunnen zowel stille alarmsignalen naar een alarmcentrale sturen als luide alarmen activeren. Bovendien zijn er slimme alarmsystemen beschikbaar die alarmmeldingen naar uw telefoon sturen, zodat u altijd op de hoogte bent van verdachte activiteiten, zelfs als u niet thuis bent.

Het beveiligen van ramen tegen inbrekers

Naast deuren moeten ook ramen worden beveiligd tegen inbrekers. Gecertificeerde raamsloten zijn effectieve middelen om inbraken via ramen te voorkomen. Deze sloten zijn speciaal ontworpen met het oog op veiligheid en bescherming. Ze bieden een sterke barrière tegen inbrekers en maken het moeilijk om het raam van buitenaf te openen. Door te kiezen voor gecertificeerde raamsloten met beveiligingskenmerken zoals het SKG-keurmerk kunt u rekenen op betrouwbare en effectieve bescherming.

Anti-inbraakstrips als extra beveiligingstool

Naast raamsloten kunnen ook anti-inbraakstrips worden gebruikt om ramen extra te beveiligen. Anti-inbraakstrips creëren een extra barrière rondom het raam en maken het inbrekers moeilijker om het raam open te wrikken of te forceren. Deze strips kunnen worden aangebracht op de sponning van het raamkozijn en vormen een fysieke hindernis voor inbrekers. Het combineren van gecertificeerde raamsloten en anti-inbraakstrips vergroot de beveiliging van vensters en verkleint de kans op inbraken.

Gecertificeerde Raamsloten Anti-inbraakstrips
Bieden een sterke barrière tegen inbrekers Creëren een extra barrière rondom het raam
Maken het moeilijk om het raam van buitenaf te openen Maakt het inbrekers moeilijker om het raam open te wrikken of te forceren
Voorzien van beveiliging keurmerken zoals het SKG-keurmerk Vormen een fysieke hindernis voor inbrekers

Een veilig gevoel creëren is eenvoudig: Doe alsof u thuis bent

Het creëren van de illusie dat er altijd iemand thuis is, kan ongewenste indringers ontmoedigen. Met behulp van timers op verlichting, televisies of radio’s kunt u de indruk wekken dat er mensen aanwezig zijn, zelfs als u daadwerkelijk weg bent. Het inschakelen van de hulp van buren of familieleden kan ook helpen. Vraag hen bijvoorbeeld om een auto op de oprit te parkeren, de post weg te halen en de gordijnen open te doen. Deze eenvoudige maatregelen dragen bij aan een veilig gevoel en verminderen de kans op een inbraak.

Tips voor het creëren van een veilig gevoel:
1. Gebruik timers op verlichting, televisies of radio’s om de indruk van aanwezigheid te wekken.
2. Vraag buren of familieleden om te helpen door bijvoorbeeld een auto op uw oprit te parkeren.
3. Vraag buren of familieleden om de post weg te halen om een opzichtige ophoping te voorkomen.
4. Vraag buren of familieleden om de gordijnen open te doen om beweging te suggereren.

Het creëren van een veilig gevoel door te doen alsof u thuis bent, draagt bij aan de inbraakpreventie van uw woning. Door deze eenvoudige maatregelen te treffen, kun u indringers ontmoedigen en uzelf en u eigendommen beschermen.

 

Extra barrières opwerpen rond kwetsbare punten

Het versterken van kwetsbare punten in uw woning is essentieel voor een betere inbraakbeveiliging. Naast het beveiligen van de voordeur, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de achterdeur. Deze deur wordt vaak over het hoofd gezien door inbrekers en kan een zwakke plek vormen. Het gebruik van gecertificeerde sloten en anti-klimbeveiliging, zoals hekwerk of beveiligde schuttingen, verhoogt de weerstand en ontmoedigt inbrekers.

Achterdeur beveiligen met gecertificeerde sloten

De achterdeur van uw woning is een potentieel doelwit voor inbrekers. Om deze zwakke plek te beschermen, is het belangrijk om gecertificeerde sloten te gebruiken. Gecertificeerde sloten zorgen voor een betere beveiliging en maken het moeilijker voor inbrekers om de deur te forceren. Zorg ervoor dat de sloten voldoen aan de vereisten voor veilig hang- en sluitwerk en kies voor sloten met het SKG-keurmerk.

De kracht van anti-klimbeveiliging

Naast het beveiligen van de deur zelf, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan anti-klimbeveiliging. Anti-klimbeveiliging ontmoedigt inbrekers om uw woning te betreden door het moeilijker te maken om over hekwerk of schuttingen te klimmen. Denk hierbij aan punten op de bovenkant van hekwerk, prikkeldraad of andere afschrikmiddelen die het beklimmen bemoeilijken. Door deze extra barrière op te werpen, verkleint u de kans op inbraken en vergroot u de veiligheid van uw woning.

Weten wie er voor u deur staat: Intercoms en slimme deurbellen

Om te weten wie er voor u deur staat en ervoor te zorgen dat u alleen mensen toegang geeft die u vertrouwt, zijn intercoms en video deurbellen handige hulpmiddelen. Met deze systemen kunt u zien en horen wie er aanbelt, zelfs als u niet thuis bent. Hierdoor kunt u beter controle houden over wie er toegang heeft tot uw woning en vergroot u de veiligheid.

Voordelen van Intercoms en Slimme Deurbellen
 • Live video- en audioweergave van wie er aanbelt
 • Mogelijkheid om te communiceren met bezoekers via spraak of video
 • Opnames maken van bezoekers voor later gebruik
 • Notificaties ontvangen op u telefoon bij aanbellen
 • Monitor wie er voor u deur staat, zelfs als u niet thuis bent
 • Verbeterde beveiliging door alleen vertrouwde personen toegang te geven

Beveiligingscamera’s: Inbrekers beter in beeld

Beveiligingscamera’s zijn effectieve hulpmiddelen voor inbraakpreventie. Ze bieden een extra laag van beveiliging en kunnen helpen bij het identificeren van inbrekers. Het hebben van zichtbare camera’s kan ook een preventieve werking hebben, omdat potentiële inbrekers worden afgeschrikt door het risico om geïdentificeerd te worden. Het plaatsen van beveiligingsstickers bij de ingang van uw woning kan ook een afschrikwekkende werking hebben, aangezien inbrekers op deze manier worden gewaarschuwd voor het aanwezige cameratoezicht.

De preventieve kracht van zichtbare camera’s

Zichtbare beveiligingscamera’s kunnen een zeer effectieve preventieve maatregel zijn tegen inbraken. Het feit dat inbrekers weten dat ze mogelijk worden gefilmd, kan hen ontmoedigen om uw woning als doelwit te kiezen. Het risico om geïdentificeerd te worden en de mogelijke consequenties daarvan kunnen ervoor zorgen dat ze op zoek gaan naar een makkelijker doelwit. Het plaatsen van camera’s op strategische plekken, zoals bij de voordeur of in de tuin, kan inbrekers afschrikken en u een veiliger gevoel geven.

De rol van beveiligingsstickers

Beveiligingsstickers zijn een belangrijk onderdeel van een effectief beveiligingssysteem. Ze geven duidelijk aan dat er cameratoezicht aanwezig is, waardoor potentiële inbrekers worden ontmoedigd. Het zien van deze stickers kan ervoor zorgen dat inbrekers uw woning overslaan en op zoek gaan naar een ander doelwit. Het is daarom belangrijk om duidelijk zichtbare beveiligingsstickers te plaatsen bij alle ingangen van uw woning.

Voordelen van beveiligingscamera’s: Voordelen van beveiligingsstickers:
– Schrikken inbrekers af – Ontmoedigen potentiële inbrekers
– Vergroten het risico om geïdentificeerd te worden – Geven duidelijk aan dat er cameratoezicht is
– Bieden extra beveiligingslaag – Helpen inbrekers uw woning te vermijden

Waardevolle spullen verbergen voor potentiële Inbrekers

Het veilig opbergen van waardevolle spullen is een belangrijke maatregel om inbraken te voorkomen. Door waardevolle spullen uit het zicht te houden, zoals het opbergen van tablets, autosleutels en sieraden in een lade of kluis, maakt u het moeilijker voor inbrekers om waardevolle spullen snel te lokaliseren en mee te nemen.

Investeer in een kluis voor extra zekerheid

Het investeren in een kluis biedt extra zekerheid en bescherming voor kostbare bezittingen. Een kluis zorgt ervoor dat waardevolle spullen veilig kunnen worden opgeborgen en beschermd zijn tegen diefstal. Er zijn verschillende soorten kluizen beschikbaar, variërend in grootte en beveiligingsniveaus. Het kiezen van de juiste kluis is afhankelijk van de specifieke behoeften en wensen.

Voordelen van een kluis Soorten kluizen
 • Veiligheid en bescherming tegen diefstal
 • Bescherming tegen brand en waterschade
 • Privacy voor persoonlijke bezittingen
 • Organisatie en overzichtelijkheid
 • Gemoedsrust en gecombineerde verzekeringen
 • Brandwerende kluizen
 • Vloerkluizen
 • Wandkluizen
 • Inbouwkluizen
 • Digitale kluizen
 • Meubelkluizen

inbraakbeveiliging

Verminder de kans op inbraak met het Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW) is een belangrijk keurmerk dat de kans op inbraken vermindert. Door te voldoen aan de eisen die gesteld worden op het gebied van inbraakpreventie en sociale veiligheid, kunt u de veiligheid van uw woning verbeteren en de kans op inbraak tot wel 80% verminderen.

Voordelen van het PKVW-keurmerk

Het behalen van het PKVW-Keurmerk heeft verschillende voordelen. Woningen met een PKVW-Keurmerk komen vaak in aanmerking voor korting op de inboedelverzekering bij diverse verzekeraars. Daarnaast draagt het PKVW-Keurmerk bij aan een verbetering van de inbraakpreventie en maatschappelijke veiligheid.

Verbeter de inbraakpreventie en maatschappelijke veiligheid

Door te kiezen voor het PKVW-Keurmerk investeert u niet alleen in uw eigen veiligheid, maar ook in de maatschappelijke veiligheid. Het verminderen van inbraken draagt bij aan een veiligere leefomgeving voor iedereen. Door te voldoen aan de eisen van het PKVW en het nemen van de juiste inbraakpreventie maatregelen, kunt u bijdragen aan de algemene veiligheid in uw buurt of wijk.

Voordelen van het PKVW-keurmerk Verbeter de inbraakpreventie en maatschappelijke veiligheid
– Korting op inboedelverzekering – Investering in maatschappelijke veiligheid
– Verhoogde veiligheid van u woning – Vermindering van inbraken tot wel 80%
– Erkenning van goede inbraakpreventie – Bijdrage aan veiligere leefomgeving
– Betrouwbare sloten en beveiligingsmaatregelen

Inbraakbeveiliging bij nieuwbouw: Wees extra waakzaam

Bij nieuwbouwwoningen is het belangrijk om extra waakzaam te zijn op het gebied van inbraakbeveiliging. Nieuwe wijken hebben vaak nog geen sociale controle van buren, waardoor inbrekers gemakkelijker hun slag kunnen slaan. Het bevorderen van sociale controle en het installeren van goede buitenverlichting zijn belangrijke maatregelen om inbraken te voorkomen.

De noodzaak van sociale controle in nieuwe wijken

In nieuwe wijken ontbreekt vaak nog de sociale controle die in oudere buurten aanwezig is. Dit betekent dat inbrekers vrijer kunnen opereren zonder dat iemand ze in de gaten houdt. Daarom is het belangrijk om als bewoners in nieuwe wijken extra waakzaam te zijn en samen te werken om de veiligheid te vergroten. Het oprichten van een buurtwacht, het organiseren van buurtbijeenkomsten en het delen van informatie kunnen bijdragen aan een betere sociale controle. Dit vergroot de actiebereidheid wanneer er verdachte omstandigheden plaatsvinden.

Belang van goede buitenverlichting bij nieuwbouw

Een andere belangrijke maatregel om inbraken in nieuwbouwwijken te voorkomen, is het installeren van goede buitenverlichting. Goed verlichte huizen en straten schrikken inbrekers af, omdat ze liever in het donker opereren. Zorg ervoor dat alle toegangspunten, zoals de voordeur, achterdeur en eventuele zij-ingangen, goed verlicht zijn. Daarnaast kan er een bewegingsmelder worden geïnstalleerd, zodat de verlichting automatisch aangaat wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Dit vergroot de veiligheid en maakt het voor inbrekers moeilijker om ongezien hun gang te gaan.

Zorg ervoor dat u als bewoner van een nieuwbouwwijk alert bent op verdachte situaties en verdachte personen. Geef inbrekers geen kans en communiceer met u buren, deel informatie en help elkaar om de veiligheid in de buurt te waarborgen. Door gezamenlijk op te treden en de juiste maatregelen te nemen, kunt u inbraken voorkomen en zorgen voor een veilige leefomgeving.

Conclusie

Het beveiligen van uw woning of bedrijfspand tegen inbraken is van essentieel belang om een veilige omgeving te creëren en de kans op inbraken te verkleinen. Door gebruik te maken van gecertificeerde sloten, verlichtingsoplossingen, alarmsystemen en andere maatregelen kunt u de inbraakbeveiliging van uw woning optimaliseren. Het opvolgen van de inbraakbeveiliging tips in dit artikel biedt u gemoedsrust en zorgt voor een veilig huis.

Het gebruik van gecertificeerde sloten is een belangrijke basis voor inbraakbeveiliging. Zorg ervoor dat sloten voorzien zijn van het SKG-keurmerk en investeer in veiligheidsdeurbeslag. Verder is het aanbevolen om te investeren in verlichting, zoals sensorverlichting en slimme verlichtingssystemen, om de aanwezigheid van bewoners te suggereren en inbrekers af te schrikken.

Daarnaast zijn draadloze alarmsystemen, gecertificeerde raamsloten en anti-inbraakstrips effectieve maatregelen om inbraken te voorkomen. Het creëren van een veilig gevoel doet u door de illusie te wekken dat er altijd iemand thuis is, bijvoorbeeld door het gebruik van timers op verlichting en het inschakelen van hulp van buren of familieleden. Verder is het verstandig om extra barrières op te werpen rond kwetsbare punten, zoals de achterdeur, en te investeren in intercoms, beveiligingscamera’s en een kluis voor waardevolle spullen.

JS Network & Security

Erkend beveiligingsbedrijf

Wilt u graag uw bedrijfspand of privé woning beveiligen, maar heeft u geen idee waar u moet beginnen? Wilt u meer weten over een inbraaksysteem voor uw eigen huis en de kosten? Maakt u zich geen zorgen. Wij zijn uw beveiligingspartner in Venlo en omgeving en helpen u graag verder. Jaspers Networks & Security is een beveiligingsbedrijf in Limburg dat gespecialiseerd is in beveiliging en het leveren, aanleggen en monteren van beveiligingssystemen. Uw huis of bedrijfspand voorzien van beveiliging is nu zo gebeurd!

Uw beveiligingspartner

Wij zijn uw beveiligingspartner in camerabewaking, toegangscontrole, inbraakbeveiliging, bouwkundige beveiliging en elektronische beveiliging. Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het aanleggen, uitbreiden, monteren, en beveiligen van een thuis- of een bedrijfsnetwerk. Wat voor beveiliging u ook nodig heeft, Jaspers Networks & Security beveiliging Venlo, kan u altijd bedienen van een oplossing op maat. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat door een van onze beveiligings experts.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *