Bouwplaats beveiliging

Waarom bouwplaatsbeveiliging een must is

Beveiliging van bouwplaatsen is een vorm van beveiliging die lang niet altijd wordt toegepast. Een bouwproject is tijdelijk en daarom is bouwplaatsbeveiliging niet zo gangbaar als bijvoorbeeld  huisbeveiliging of inbraaksignalering bedrijf. Toch is bouwplaatsbeveiliging een zeer zinvollle manier van beveiligen. Waarom het eigenlijk een must is, vertellen we in deze blog. 

Waardevolle bouwmaterialen beschermen

De afgelopen jaren zijn de prijzen van zo’n beetje alle materialen gigantisch opgelopen. Dit heeft er toe geleid dat ook criminelen steeds meer oog hebben voor bouwmaterialen. Denk bijvoorbeeld aan hout, staal en installaties die op de bouwplaats te vinden zijn. Maar ook steigers, gereedschap en machines worden zo nu en dan gestolen. Door bouwplaatsbeveiliging wordt de kans op diefstal van bouwmaterialen veel kleiner. Daarnaast verhoog je met bijvoorbeeld camerabewaking ook de pakkans als er toch iets gebeurt.  

Veiligheid van medewerkers en project

Een van de grote gevaren van indringers op de bouwplaats is de veiligheid van medewerkers. Wanneer er in de nacht ongenode gasten op de bouwplaats zijn geweest, kan dit gevaar opleveren. Je moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat er met de steigers is geknoeid waardoor deze instabiel zijn geworden. 

Naast veiligheid van medewerkers kan bouwplaatsbeveiliging ook zorgen dat het project geen onnodige vertraging oplevert. Een veelvoorkomende oorzaak van vertraging zijn (drugs)afvaldumpingen op het bouwterrein. Hierdoor ontstaat bodemvervuiling die vervolgens weer voor vertraging zorgt. Eventuele diefstal van materialen is niet alleen een financiele domper maar kan natuurlijk ook voor vertraging van het project zorgen. Zeker nu de levertijden van diverse materialen zo zijn opgelopen. 

Bouwplaatsbeveiliging van Jasper Networks en Security

Goede bouwplaatsbeveiliging verkleint de kans op diefstal en vandalisme enorm. Jasper Networks en Security maakt gebruik van mobiele camera’s die 24 uur per dag zijn verbonden met een meldkamer. Wanneer er een melding binnenkomt zal er direct actie worden ondernomen. Daarnaast worden de beelden met audio opgeslagen. 

Het beveiligingsbedrijf Venlo biedt deze permanente beveiliging van de bouwplaats aan vanaf €185 per week. Voor uw specifieke situatie is het natuurlijk mogelijk een vrijblijvende offerte op te stellen. Ook een beveiligd thuisnetwerk aanleggen en bouwkundige beveiliging behoren tot de specialismen van Jasper Networks en Security beveiliging Venlo

Bouwplaatsbeveiliging

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *