camerabeveiliging bedrijf

Instellen van camerabewaking voor een bedrijfspand

Bedrijfspanden zijn een populair doelwit voor inbrekers. Vaak zijn bedrijfspanden in de avond, nacht en het weekend namelijk totaal verlaten en bovendien bevinden ze zich vaak op een afgelegen industrieterrein. Goed voorbereide inbrekers zullen kans van slagen hebben, tenzij je het bedrijfspand goed hebt beveiligd. Zeker als er binnen veel waardevolle spullen aanwezig zijn, is het extra belangrijk om de beveiliging goed op orde te hebben. Maar waar moet je precies rekening mee houden bij het beveiligen van een bedrijfspand?

Veiligheidsrisico vaststellen

De eerste stap is het vaststellen van het veiligheidsrisico. Want wat is immers gepaste beveiliging voor een bedrijfspand? Om dat te bepalen, bestaat de Verbeterde Risicoklasseindeling (VRKI). Dit is een instrument dat je kunt gebruiken om te bepalen wat het inbraakrisico van een bedrijfspand is. Op deze manier kun je op een objectieve manier bepalen hoe groot het risico is dat er wordt ingebroken. 

Het resultaat van de VRKI vertelt je wat voor soort beveiliging een bedrijfspand nodig heeft en hoe zwaar die beveiliging moet zijn. Onder andere de ligging van het bedrijfspand, de waarde van aanwezige goederen en de waarde van de inventaris zijn voor de VRKI-score van belang. Camerabewaking is voor veel bedrijfspanden een handige en effectieve manier van beveiligen. 

Beveiligingscamera’s binnen en/of buiten 

In de meeste gevallen denken mensen bij beveiligingscamera’s aan camera’s die filmen wat er binnen de muren van een gebouw plaatsvindt. Buitencamera’s kunnen echter net zo doeltreffend zijn, omdat veel inbrekers een inbraak goed voorbereiden. Met beveiligingscamera’s rondom het bedrijfspand kun je mogelijk verdachte bewegingen waarnemen voordat de inbraak plaatsvindt.   

Hoeveel beveiligingscamera’s?

Het bepalen van het aantal beveiligingscamera’s is natuurlijk een geldkwestie. Hoeveel ben je bereid te besteden aan de camerabeveiliging van je bedrijf? Over het algemeen wordt aangeraden om in elke ruimte in het bedrijfspand een camera te hebben hangen. Daarnaast is het ook aan te raden om alle uitgangen van een beveiligingscamera te voorzien en eventueel de parkeerplaats en andere kwetsbare plekken rondom het pand.

Geavanceerde beveiliging

Er zijn naast beveiligingscamera’s nog meer manieren om je bedrijfspand te beveiligen. Zo bestaan er geavanceerde beveiligingssystemen die mensen of bepaalde objecten kunnen detecteren. Denk bijvoorbeeld aan gezichtsherkenning, warmtevisie en het scannen van nummerborden. Zeker bij geavanceerde beveiliging is het extra belangrijk om de gebruikte software goed up to date te houden. 

Hoe beter bedrijven inbraakbeveiliging op orde is, hoe kleiner de kans op inbraken. En als er toch wordt ingebroken, hebben de beveiligingscamera’s in ieder geval alles vastgelegd. Naast beveiligen van bedrijfspanden, zijn wij ook gespecialiseerd in woning beveiligen. DIt kan bijvoorbeeld met camerabewaking huis maar ook andere manieren van beveiligen zijn mogelijk. Neem contact op om eens vrijblijvend de beveiligingsmogelijkheden te bespreken. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *