Toegangscontrole

Waarom toegangscontrole een uitkomst is voor jouw bedrijf!

Om je bedrijf zo goed mogelijk te beveiligen, is het aan te raden om toegangscontrole te installeren. De inbraakbeveiliging van je bedrijf is immers net zo belangrijk als de inbraakbeveiliging van je woning. Een toegangscontrolesysteem is een systeem dat op verschillende controlepunten een gebouw beveiligt. Deze moderne beveiligingstechniek draait om herkenning en je hebt het vast wel eens in een film voorbij zien komen. Er bestaan tegenwoordig verschillende soorten toegangscontrolesystemen.

Het biometrische toegangscontrolesysteem

Zo heb je het biometrische toegangscontrolesysteem. Dit systeem scant een bepaald lichaamskenmerk – zoals een oor, oog of vinger – en bepaalt op basis daarvan of je toegang krijgt tot het gebouw. Het werkt eigenlijk exact hetzelfde als Face ID op je iPhone. Tegenwoordig kun je daarom zelfs met je smartphone de toegangscontrole van je bedrijf regelen.

Toegangscontrole met persoonlijke passen en tijdslots

Je kunt ook voor een toegangscontrole kiezen op basis van persoonlijke passen of druppels in plaats van de eerder beschreven biometrische toegangscontrole. De passen kun je dan koppelen aan tijdslots, zodat die persoonlijke passen van bedrijfsmedewerkers alleen werken op bepaalde tijdstippen. Je kunt zelfs op basis van de persoonlijke passen de toegang tot bepaalde ruimtes voor medewerkers ontzeggen. Een kantinemedewerker hoeft immers niet overal in het gebouw te kunnen komen. Op die manier kun je de inbraakbeveiliging van je bedrijf optimaliseren. Daar helpt het installeren van beveiligingscamera’s ook zeker bij. Camerabewaking bij je huis en camerabewaking bedrijf is een absolute must have als het gaat om inbraakbeveiliging.

Het belang van een toegangscontrolesysteem

Met een toegangscontrolesysteem bepaal jij wie er toegang heeft tot het bedrijfspand heeft. En misschien nog wel belangrijker: wie geen toegang krijgt. Inbrekers of insluipers kunnen immers funest zijn voor je bedrijf. Sloten met sleutels zijn daarom een achterhaald concept, omdat die manier van het beveiligen van een gebouw relatief makkelijk te doorbreken of omzeilen is. Bovendien zijn sleutels eenvoudig kwijt te raken, wat dan weer betekent dat je alle sloten en sleutels moet vervangen. 

Met een modern toegangscontrolesysteem hoeft dat natuurlijk niet. Het is dus een veel efficiënter systeem voor zowel klanten als medewerkers. Bovendien komt het veel sneller aan het licht als er fraude plaatsvindt op de werkvloer. Door de persoonlijke passen kun je immers eenvoudig controleren wie zich waar op welk tijdstip in het gebouw bevond. Met gedegen toegangscontole kun je jouw bedrijf eenvoudig beter beveiligen. Naast fysieke beveiliging zoals een toegangscontrole, kunnen wij ook meedenken over de digitale beveilging van uw bedrijf of thuisnetwerk

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *